Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bocitoare de speriat soferii: Noul tratament-soc al Politiei Rutiere

Tags: bocitoare, club, politia rutiera, campanie, am adus moartea la club

Campaniile de constientizare lucreaza mult cu emotiile umane, pe care au grija sa le starneasca cu imagini, sunete si cuvinte potrivite. Prin repetie insa mesajele se erodeaza si nu mai au forta de convingere de odinioara. Atunci e nevoie de terapii-soc menite sa zguduie profund contiinta publicului.
O astfel de terapie-soc se vrea aplicata conducatorilor auto de catre Politia Rutiera, care suprinde intr-un mod placut prin cea mai recenta actiune a sa. Institutia a renuntat pentru o clipa la campaniile clasice de constientizare privind efectele consumului de alcool la volan si a mizat pe comunicarea taioasa, ingenioasa si, mai ales, altfel.

Tinerii care ies dintr-un club sunt intampinati de un veritabil cor de bocitoare imbracate in haine de doliu. Femeile ii insotesc la masini, plangandu-i ca pe ultimul drum: “Un' te duci, tu, maica, draga/ De ce stai intins pe strada?/ Piei Satana cu venin,/ Tu i-ai dat alcool din plin,/ Mi l-ai luat de la lumina/ si l-ai suit in masina,/ Primeste-l tu Doamne sus, / C-a baut si a condus”.

Iar pentru ca experienta sa fie si mai impresionanta, la oglinzile masinilor din parcare au fost legate, in prealabil, stergare de inmormantare cu inscriptia: „Daca ai baut, conduci pe ultimul drum”.

In construirea mesajului s-a renuntat asadar la aerul de indemn parintesc, imbatranit, si s-a optat pentru unul fresh, perfect adaptat publicului tinta si aproape excesiv de lugubru. Iar asta il face sa aiba impactul scontat.

Si chiar daca partea de executie lasa de dorit, ideea si mesajele isi fac treaba din plin.
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016