Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zuckerberg recunoaste: Facebook a facut multe greseli in privinta confidentialitatii datelor

Tags: facebook, mark zuckerberg, confidentialitate, date, utilizatori, acord

Desi un subiect sensibil, care se discuta de multa vreme, problema confidentialitatii datelor de care dispune Facebook este mereu la fel de actuala. Asta pentru ca nu s-a facut mare lucru in sensul acesta. Cel mult s-a constatat, asa cum a facut si Mark Zuckerberg care a recunoscut recent ca exista intr-adevar o problema.
Mai importanta insa decat constatarea facuta pe blogul propriu, este promisiunea ca problema se va rezolva, o promisiune care are sansa de a se implini intrucat Facebook a semnat un acord cu institutia americana care supervizeaza respectarea drepturilor consumatorilor, in speta Comisia Federala pentru Comert (Federal Trade Commission – FTC).    
Acordul are la baza o serie de plangeri venite din partea utilizatorilor si gestionate de FTC, care in cele din urma au determinat institutia sa acuze oficial Facebook de inselarea cu buna stiinta a utilizatorilor in ceea ce priveste siguranta si confidentialitatea datelor lor.
Compania a fost acuzata ca a distribuit informatii personale unor terti fara sa aiba acordul utilizatorilor, ca a modificat anumite practici ce tin de confidentialitate fara a-i instiinta si pentru ca a sustinut ca detine un sistem de verificare a sigurantei utilizarii aplicatiilor fara a detine unul.
Prin semnarea acordului cu FTC, Facebook si-a luat angajamentul sa puna capat oricaror practici de inselare a utilizatorilor si sa-i informeze asupra oricaror modificari privind modul in care platforma de socializare gestioneaza si distribuie informatiile. De asemenea, timp de 20 de ani, Facebook se va supune regulat unor evaluari realizate de auditori externi.  
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Victor 09-Dec-2011 05:46:24
Facebook a scapat mult prea usor. Ar fi trebuit sa primeasca ceva amenzi serioase pentru toate "scaparile" avute pe partea de privacy:
http://www.vectorash.ro/facebook-settles-with-ftc/

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016