Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

​CV-ul tau nu este atat de important pe cat crezi

Sa iti cauti un loc de munca bun poate fi o provocare in 2019, iar alegerile pe care le faci pe moment iti pot determina viitorul. Iata, insa, de ce CV-ul tau nu este atat de important pe cat crezi.
Primul si primul lucru pe care il fac oamenii cand isi cauta un nou loc de munca este sa isi actualizeze CV-ul. E o miscare logica, normala. Toata lumea vrea sa fie cu actele importante in regula pentru a crea o impresie buna in fata oamenilor cu care te intalnesti pentru prima oara si cu care vrei sa inchei un contract. 

Fiecare firma si fiecare recrutor au un template diferit. Unii prefera CV-urile scurte, altii pe cele mai detaliate. Oricum ar fi, marea majoritate a angajatorilor si recrutorilor vor sa ai un CV curat si actualizat. Chiar si atunci cand nu ai niciun pic de experienta in campul fortei de munca, tot trebuie sa te "vinzi" intr-un mod eficient. CV-ul e o parte importanta din procesul de recrutare si angajare. Acest document iti poate garanta participarea la un interviu sau iti poate bloca orice conexiune cu o anumita companie.

Bun, acum c-am clarificat acest lucru este esential sa intelegem ca CV-ul este doar o formalitate in 2019. Doar companiile cu un management vechi se mai bazeaza doar pe o bucata de hartie aranjata frumos primita de la un candidat. In prezent, chiar si inainte de ajunge CV-ul tau la recrutor/angajator, tu vei avea deja un profil conturat de cautarile in mediul online. Companiile fac acum din ce in ce mai mult screening. Daca vrei sa intelegi mai bine acest lucru, poti consulta o intreaga idee de afacere construita in jurul acestui nou tip de cautare si identificare a candidatilor dand click AICI

Esti definit de ceea ce apare in online. Trebuie sa intelegi foarte bine lucrul acesta. Tot ce ai publicat pe social media, bloguri si alte locuri prin care te-ai identificat cu propriul nume va aparea intr-o cautare a angajatorului. Nu mai aduce in discutie si screening-ul pentru ca deja am inteles ca nimic nu ramane ascuns in era online. Totul e la vedere, daca nu te-ai asigurat sa fie acoperit din timp.

Bineinteles, in momentul de fata exista GDPR. Ai dreptul de "a fi uitat" si poti cere mai multor siteuri sa stearga continutul pe care il au despre tine. Asta, insa, poate dura o anumita perioada de timp. Cel mai bine este sa te asiguri ca ai fost o persoana decenta de-a lungul timpului. Am intalnit pana acum numeroase cazuri in care tweet-urile au distrus cariere construite prin munca asidua. Asadar, e usor de inteles de ce companiile isi doresc o persoana echilibrata care sa nu le afecteze imaginea. Bineinteles, nu e vorba doar despre asta. Fotografiile care nu corespund decentei vor cantari cu siguranta pentru acea chemare la interviu sau oferta de angajare.

Daca pana acum n-ai avut un blog unde sa iti expui gandurile, ar fi momentul propice sa faci asta acum. Nu doar ca te va ajuta sa te relaxezi si sa iti creezi o audienta cu care sa faci schimburi de idei, dar iti si va folosi atunci cand numele tau va fi cautat de un prospect angajator. 

Ce mai poti face? Cont pe LinkedIn! Daca vrei sa arati ca un profesionist, atunci va trebui sa intri pe aceasta retea!

Fii prezent/a pe Twitter. Da follow oamenilor din industrie care iti suresciteaza interesul si tine totul public pentru ca cei care te cauta sa vada ca nu au de ce sa aiba intrebari in privinta ta.

La urma urmei, daca esti o persoana privata care nu exista deloc in online... E bine. Ai scapat de un astfel de stres, insa tot vei parea suspect. Oamenii vor fi curiosi in legatura cu tine. 

Orice vrei sa faci, nu uita ca e important sa fii decent. Cariera ta poate cadea oricand in plasa unei greseli facuta in trecut despre care habar n-aveai ca te poate urmari pana aici.

Eu iti doresc succes! 


Autor: Florin P. Amariei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016