Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Duci lipsa de productivitate? Avem noi cateva rezerve!

Tags: management si marketing, productivitate, viitor, atentie, succes

Uneori, dar numai uneori, nimeni nu ne poate scoate din ale noastre. N-am parasi canapeaua sau patul sub nicio forma si nu am vrea sa trecem la lista lunga care ne asteapta si care, sa recunoastem, ne-a fost in minte toata ziua.

Cu cat amanam insa lucrurile, cu atat mai multe o sa ni se para ca avem de facut. Productivitatea are o regula de la care nu ne putem abate: pe scurt, trebuie sa facem ce avem de facut. Fara amanari, fara incercari de a evita lucrurile, fara convingerea ca ceva se va rezolva de la sine.

Cu actiunea vine si o mare responsabilitate. Aceea de a continua sa muncesti chiar si atunci cand simti ca lucrurile in jurul tau se amplifica si ca munca pe care o ai de facut devine mai dificila. Dar aceast efort suplimentar va face intotdeauna diferenta intre cei care au succes si cei care continua sa si-l amane.

Iata cateva activitati mici care ne pot ajuta sa obtinem rezultate mari.

1. Foloseste cu intelepciune 15 minute intr-o zi.

In doar 15 minute nici nu ai timp sa-ti bei cafeaua, o sa spuneti. In 15 minute ai timp sa te ocupi de multe dintre lucrurile pe care le amani la infinit doar fiindca traiesti cu impresia ca o sa dureze foarte mult. Cu toate acestea, plata unor facturi, rezervarea unui bilet, schimbarea cartusului de imprimanta si altele asemenea nu iti ocupa mai mult de 15 minute. Fa o lista cu toate aceste lucruri la inceputul saptamanii si taie-le de pe lista inca din primele zile ale saptamanii.

2. Profita de micile intreruperi.

Fie ca suna telefonul, fie ca raspunzi unui e-mail sau ca ai primit un mesaj pe telefon, efectul e acelasi: ai fost intrerupt, iar atentia de la munca ti-a fost distrasa. Nu activitatea in sine iti consuma cel mai mult timp, ci minutele de care vei avea ulterior nevoie pentru a-ti recapata atentia. Tocmai de aceea trebuie sa profiti de aceste momente si sa grupezi aceste lucruri care, desi marunte, vor avea un efect negativ asupra productivitatii tale daca sunt dispersate de-a lungul unei zile.

3. Imagineaza-ti putin viitorul.

Pentru a fi productiv, trebuie sa privesti in viitor. Uita-te peste urmatoarele trei luni si descrie, intr-o jumatate de pagina, cum vrei sa arate viata ta la finalul acestor zile. Continua cu urmatoarele trei luni si tot asa pana la finele anului. Acest exercitiu te va ajuta sa ai o abordare mult mai practica asupra lucrurilor pe care trebuie sa le faci.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016