Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lectia de management financiar. Cum sa nu dai faliment daca esti la inceput!

Tags: management si marketing, management financiar, contabilitate de angajamente, profit

Afacerile mici pot da gres din nenumarate motive, iar lipsa banilor la un moment dat se numara printre acestea. Poate ca o sa supravietuiesti in primele luni sau in primul an, dar daca nu ai grija la cateva aspecte care tin de managementul financiar, mai devreme sau mai tarziu vei da peste un gol in "oala cu galbeni".


Si cum nu suntem spiridusi care sa aiba astfel de vase fara fund pline de aur, cateva lectii de management financiar sunt mai mult decat necesare.

Cele mai multe afaceri, daca vorbim de bani, dau gres fiindca isi estimeaza in mod gresit viitoarele incasari. Atunci cand iau in calcul doar profitul, isi pun singuri piedici gandindu-se ca vanzarile inseamna obligatoriu bani, iar platile si depunerile in cont inseamna venit.

Realitatea e insa alta: putem sa facem profit si sa nu fim platiti in urmatoarele trei luni. In acelasi timp, putem fi platiti la timp, iar munca sa se extinda pe urmatoarele trei luni in care sa nu mai primim niciun ban.

O solutie este contabilitatea  de angajamente prin care cheltuielile (inclusiv estimarile pe
termen lung) sunt recunoscute inaintea veniturilor. Astfel putem vedea daca avem bani suficienti pentru rezerve, daca produsele noastre au pretul corect si daca profitul e estimat corespunzator si nu prin prisma unui optimism falimentar.

Trebuie sa fim foarte atenti la momentele in care in conturile noastre sunt depusi bani. Rezervele pe care le facem pentru derularea unei afaceri sunt cele care o vor face sa functioneze in momentele de criza sau in caz de necesitate. Chiar daca vanzarile de moment sunt mari si avem bani in banca, se prea poate sa nu mai avem bani in viitor fara un plan de management financiar eficient.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016