Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nokia pregateste autovehiculele viitorului: masinile inteligente

Tags: masini inteligente, masini nokia, achizitii nokia

Nokia intentioneaza sa investeasca 100 de milioane de dolari in companii care dezvolta tehnologii destinate masinilor inteligente, urmand exemplul lui Elon Musk si al Google, care mizeaza pe faptul ca vehiculele viitorului vor fi tot mai mult conectate la Internet, relateaza Bloomberg.
Investitiile, care vor fi facute prin intermediul unui nou fond al Nokia, au rolul sa sustina divizia producatoare de harti digitale, a anuntat luni compania finlandeza. Fondul va fi operat de divizia de investitii Nokia Growth Partners, care administreaza active de circa 700 de milioane de dolari.

Nokia este in curs de reconstructie si extindere catre noi domenii, dupa vanzarea diviziei de telefonie mobila catre Microsoft, pentru 7,5 miliarde de dolari, finalizata luna trecuta.

In prezent, Nokia obtine majoritatea veniturilor din productia de echipamente pentru retele wireless, dar vrea sa intareasca divizia de harti digitale, pentru a concura companii precum Google.

"Vedem inovatiile care au loc in sectorul auto printr-o combinatie de mobilitate si Internet. Masina devine o platforma, asa cum telefonul mobil a devenit un smartphone, cu toate aplicatiile si serviciile dezvoltate in jurul sau", a declarat Paul Asel, partener la divizia de investitii a Nokia, intr-un interviu.

Producatorii auto doteaza vehiculele cu sisteme de navigatie care pot oferi informatii in timp real privind traficul si apeluri automate la serviciile de urgenta in caz de accidente.

Constructorii adauga treptat si sisteme de conducere automata care in cele din urma ar putea duce la vehicule care sa se conduca singure.

Google, operatorul celui mai utilizat motor de cautare pe Internet la nivel mondial, testeaza deja astfel de vehicule fara sofer in Statele Unite.

Toyota Motor a anuntat in octombrie ca in aproximativ doi ani va introduce sisteme care sa permita masinilor sa comunice intre ele, astfel incat sa fie evitate coliziunile.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016