Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poti sa fii promovat fara sa deschizi gura

Tags: management, interviu, limbajul trupului, evaluare, studiu

Esti agitat si nervos in legatura cu viitoarea negociere de salariu? Nu stii exact ce ii vei spune sefului pentru a-l impresiona? Un studiu recent al Universitatii Princeton a descoperit ca limbajul trupului are o putere mai mare de a reda emotiile puternice decat mimica fetei.
Asa ca iti propunem un cod al limbajului trupului pe care sa-l folosesti, pentru a-i inspira sefului marirea de salariu dorita.
 
1. Copiaza limbajul trupului sefului.
 
Conform unui nou studiu al Universitatii Duke, formele subtile de mimare sunt folositoare atunci cand vrei sa cuceresti pe cineva, sa-l faci sa fie de partea ta. Este asa-numitul „efect cameleonic”, pentru ca, in acelasi mod in care cameleonul isi schimba culoarea pielii pentru a se adecva mediului, oamenii isi pot schimba comportamentul si manierele pentru a le oglindi pe cele ale persoanei cu care vorbesc.
 
2. Dar fii atent la cate de mult copiezi.
 
Cercetatorii de la Universitatea California din San Diego a rugat un grup de voluntari sa asiste la punerile in scena ale unor interviuri, unele cu schimburi prietenoase intre angajator si candidat si altele cu schimburi neprietenoase. Anumiti candidati au fost instruiti sa copieze gesturile intervievatorului, cum ar fi atingerea barbiei sau punerea unui picior peste altul, in timp ce celorlalti li s-a spus sa evite acest lucru. Privitorii nu stiau care dintre candidati au primit instructiuni si care nu, dar i-au evaluat pe cei care au imitat intervievatorii neprietenosi ca fiind mai putin competenti si mai putini demni de incredere.
 
Asadar, succesul copierii gesturilor depinde de copierea persoanelor potrivite, de alegerea momentului potrivit si in scopul potrivit. Este, uneori, o dovada de inteligenta sociala sa nu imiti.
 
3. Nu mai da din picior.
 
Este un semn de nervozitate si iritare. Picioarele reprezinta o parte mare a corpului tau, asa ca, atunci cand te misti, le este imposibil celor din jur sa nu te observe. Pentru a evita asta, incruciseaza-ti picioarele in zona gleznelor si pune-ti mainile in poala. 
 
4. Lasa-ti gatul in pace.
 
Gatul este o zona vulnerabila a corpului si, daca te scarpini pe gat sau iti atingi zona din jurul marului lui Aadam, trimiti semnalul ca nu te simti confortabil. Este un gest pe care-l facem in mod natural ca raspuns la stres, caci aceasta zona este una cu multe terminatii nervoase, si, prin atingere, reducem tensiunea si scadem ritmul cardiac, linistindu-ne.
 
5. Strange ferm mana intinsa.
 
Strangerile de mana ferme sunt considerate atribute ale persoanelor extrovertite si expresive (atribute pozitive, in caz ca te intrebai). Mai mult, femeile care strang puternic mana sunt evaluate la fel de pozitiv ca barbatii, ceea ce este interesant, caci, de obicei, femeile care au caracteristici masculine primesc evaluari negative.
 
6. Zambeste.
 
Pare un cliseu, dar expertii spun ca zambetul in timpul stresului creste performanta. Indiferent de ce ai de facut, daca te incrunti, ii trimiti creierului semnalul ca este ceva dificil. Corpul va primi cortizol si se va crea un cerc vicios: cu cat esti mai stresat, cu atat mai dificila va deveni sarcina ta.
 
7. „Postura de putere”
 
Ai nevoie de o doza zdravana de incredere in sine candurmeaza sa vorbesti cu seful. Expertii spun ca poti sa mimezi puterea doar stand ca un om relaxat, sigur pe sine. Indeparteaza picioarele si ridica mainile deasupra capului. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016