Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce abilitati trebuie sa avem obligatoriu pentru a avea succes in 2017?

Dincolo de responsabilitatile care vin cu orice nou proiect, dincolo de ceea ce credem ca ne-am insusit in lunga experienta in domeniile in care lucram, intotdeauna este bine sa ne supunem si sinele unei analize amanuntite.
Daniel Goleman a propus recent ca o astfel de analiza sa se faca prin prisma abilitatilor de manager pe care le avem si care ne ajuta astfel sa ne reamintim ce trasaturi sunt esentiale pentru a avea succes in prezent, pentru a trece peste obstacole si pentru a demonstra creativitate, flexibilitate si eficacitate in ce priveste proiectele de care suntem responsabilibi.

Managementul sinelui este firul care aduce laolalta echilibrul emotional, orientarea spre succes, optimismul si flexibilitatea noastra, intelegand prin aceasta din urma capacitatea noastra de a ne adapta la contexte si provocari noi. Managementul sinelui se concentreaza astfel asupra modului in care individul gestioneaza fiecare dintre cele patru aspecte de mai sus.

Dar sa le luam pe rand, incercand sa urmarim totodata daca le detinem, daca le putem imbunatati si, in plus, profitand si de intrebarile ajutatoare in aceasta privinta.

Echilibrul emotional inseamna abilitatea noastra de a ne tine emotiile distructive in control, de a nu ne lasa prada impulsurilor si de a raspunde in mod eficient in situatii de stres sau de criza. Ne place sau nu, interactiunile negative sunt intotdeauna cele care atarna mai greu in balanta unei evaluari.

Intrebari care ne pot ajuta: Cum gestionez stresul? Supararea mea se exteriorizeaza si se rasfrange si asupra celor din jurul meu? Ce au de spus colegii si/sau angajatii mei daca i-as intreba cat de bine imi gestionez emotiile?

Cititi articolul integral pe Manager.ro.

 
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016