Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 idei de joburi perfecte pentru persoanele creative

Tags: marketing digital

Ceea ce in urma cu nu prea multi ani parea doar un vis, azi a devenit realitate. Piata muncii a devenit atat de diversificata incat chiar ai posibilitatea de a face ceea ce-ti place. Astazi, ne vom axa pe carierele ideale pentru persoanele creative, deoarece credem cu tarie in faptul ca, atunci cand faci ceea ce iubesti, nu simti ca lucrezi nici macar o zi.

Fiecare dintre noi are anumite aptitudini si preferinte, iar urmarea unei cariere in domeniul care iti place este un pas important in cladirea unei vieti fericite. Dat fiind faptul ca la job petrecem o buna parte din timp, avem mai mult ca oricand nevoie sa ne gasim domeniul si mediul potrivite. 

A sta 8-10 ore la un loc de munca unde nu faci ceva care sa-ti placa ori unde oamenii nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine este un factor considerabil de stres. Daca esti o persoana creativa si inca nu stii in ce domeniu ti-ai dori sa lucrezi, iata cateva idei din care te poti inspira:

1. Social media specialist 

A fi specialist in retelele sociale pentru o companie pare, pentru multe persoane, ca o joaca. Cine nu petrece timp zilnic pe Facebook, Instagram, TikTok etc.? Ei bine, acest job necesita o analiza detaliata a fiecarei platforme, pornind de la scopul companiei si ce se poate obtine de la fiecare campanie online. Acesta este un prim pas pentru o cariera in unul dintre cele mai atractive domenii: marketing digital. Vei putea crea campanii interesante, cu impact semnificativ asupra prezentei online a companiei pe care o reprezinti, si vei intra in contact cu publicul tinta. 

2. Designer de interior

Designerul de interior planifica, proiecteaza si alege detaliile specifice pentru interiorul unei cladiri. Daca mereu ai simtit ca nicaieri nu este mai bine ca acasa, atunci cu siguranta iti doresti ca acel loc sa te reprezinte intru totul. 

In calitate de designer de interior, poti reda unui spatiu personalitatea dorita de clientul tau, fie ca isi doreste un loc de relaxare, fie unul care sa inspire la creativitate si motivatie. Lucrurile atent alese si pozitionate au puterea de a-i aduce unui spatiu banal un farmec aparte. Dincolo de partea creativa, ai nevoie de notiuni tehnice, deoarece vei lucra in colaborare cu antreprenori si echipe de meseriasi. 

3. Event planner 

Pe romaneste, un event planner este persoana care se ocupa de organizarea evenimentelor speciale. Acesta este angajat de catre client pentru a organiza si a coordona servicii pentru o gama larga de evenimente, de la conferinte si team building-uri pana la zile de nastere, botezuri sau nunti. 

Rolul unui event planner este de a intelege exact dorintele si asteptarile clientului si de a le transpune in evenimentul special, la care vor participa numeroase persoane importante pentru gazde. Atentia la detalii este unul dintre cele mai importante atuuri pe care un event planner trebuie sa le detina pentru a se face remarcat in acest domeniu. 

4. Makeup artist

Unul dintre cele mai bine platite joburi din ultimii ani, pe care il poti face din confortul casei tale, daca iti doresti, este cel de makeup artist. Insa poti practica acest job si la o scara mai mare, in televiziune, la teatru ori in industria modei. In functie de fizionomia clientei si de evenimentul la care va participa aceasta, ii poti crea un machiaj ce ii va evidentia trasaturile. 

In teatru si in televiziune poti merge mai departe cu tehnica machiajului, realizand machiaje cu efecte speciale. Este unul dintre cele mai simple moduri de a-ti pune in valoare latura creativa, iar rezultatul tau va aduce un mare zambet pe chipul celei care va purta machiajul realizat de tine. 

 

Acestea sunt doar cateva dintre joburile care ti s-ar potrivi, daca esti o persoana creativa, iubitoare de frumos. Alege-l pe cel care simti ca iti poate oferi o cariera indelungata, iar rezultatele remarcabile nu vor intarzia sa apara, atat timp cat te vei dedica intru totul.

 

Sursa foto: Shutterstock 

 
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016