Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 decizii pe care le vei regreta in 5 ani

Tags: decizii, regrete, viitor, prezent, oportunitati

Tu pe mainile cui lasi prezentul? Cui sacrifici diminetile? Sunt ale tale sau sunt ale altora? Le imparti sau le tii numai pentru tine? Care a fost ultimul gand de aseara, inainte sa adormi? Si care a fost primul gand din dimineata aceasta? Ce te-a ingrijorat peste masura saptamana trecuta? La ce te gandesti acum?


Prezentul nostru este format din ganduri. Aceste ganduri sunt indreptate fie catre prezent, fie catre viitor sau trecut. In orice moment, gandurile noastre alearga in nenumarate directii si determina, totodata, actiunile noastre si modul in care ne traim, pana la urma, viata.

Nu e nicio supriza ca totul porneste din minte. Cat de multe ganduri ale tale sunt, de fapt, in prezent? Exercitiul de a te gandi numai la prepararea ceaiului atunci cand prepari ceaiul este un exemplu perfect de disciplina.

Prin astfel de exercitii nu numai ca ne relaxam si ne bucuram cu adevarat de ceea ce facem in momentul respectiv, dar ne obisnuim mintea sa se goleasca de toate gandurile si sa se odihneasca.

Peste cinci ani, cand mintea ta isi va aminti acest prezent, iata ce fel de decizii s-ar putea sa regreti:

1. Ai purtat o masca pentru a-i impresiona pe ceilalti. Daca fata pe care o arati intotdeauna lumii este, de fapt, o masca, intr-o buna zi in spatele ei nu o sa se mai afle nimic. Pentru ca atunci cand petreci foarte mult timp gandindu-te la ce cred ceilalti despre tine sau la cum vor ceilalti sa fii, in cele din urma vei uita cine esti cu adevarat. Nu trebuie sa fii perfect ca sa impresionezi oamenii. Lasa-i sa fie impresionati de cum iti gestionezi imperfectiunile.


2. Ai lasat pe altcineva sa teasa vise in locul tau. Cea mai mare provocare in viata e sa descoperi cine esti. Cea de-a doua mare realizare e sa fii fericit cu aceasta descoperire. O mare parte din aceasta calatorie o are decizia de a continua sa fii sincer cu tine si fata de idealurile tale. Ai in jur oameni care nu sunt de acord cu tine? Foarte bine. Inseamna ca stai pe propriile picioare si ca mergi pe propriul drum.

3. Ai stat langa oamenii nepotriviti. Nu lasa pe nimeni cu o atitudine negativa sa te influenteze. Nu ii lasa sa te afecteze pentru ca nu au cum sa apese pe tragaci daca tu nu le dai arma. Nu uita ca a sta in preajma oamenilor care te influenteaza negativ este o optiune, nu o obligatie. Atunci cand intelegi acest lucru te eliberezi si inlocuiesti furia prin compasiune si anxietatea prin rabdare.

4. Ai fost un om egoist. Cea mai frumoasa amintire pe care o poti lasa in urma este o viata umpluta cu fapte bune si o personalitate altruista. Cei care te-au inspirat si si-au impartasit iubirea lor cu tine isi for aminti de cum i-ai facut sa se simta.


5. Te-ai ferit de schimbare si de dezvoltare. Daca vrei sa iti cunosti trecutul, uita-te in jur. Daca vrei sa iti cunosti viitorul, uita-te la actiunile din prezent. Trebuie sa renunti la vechi pentru a face loc noului. Vechile obiceiuri pot sa dispara pentru totdeauna daca le lasi.


Nu uita ca prezentul este o resursa nelimitata de oportunitati! Bucura-te de ele si transforma-ti visele in realitate!


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016