Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri prin care sa-i faci pe colegi sa te placa

Tags: dezvoltare eprsonala, evolutie in cariera, cums a te placa colegii

Poate crezi ca succesul in cariera are numai si numai de-a face cu performanta ta propriu-zisa. Si, desi nu vei ajunge niciunde fara munca serioasa, daca-ti bagi capul intre umeri si executi totul perfect, nu inaintezi prea mult.
De ce? Pentru ca nu esti singura persoana care are un cuvant de zis in ceea ce priveste propriul succes. Oamenii care stau la birourile de langa tine, fie ca lucreaza zilnic in acest spatiu, fie ca nu, sunt si ei jucatori cheie care contribuie la eficienta ta, la performanta ta, la recunoasterea ta si, intr-o zi, la promovarea ta.
 
Este rar ca cineva sa-si atinga obiectivele fara ajutorul oamenilor din birou. Formarea unor relatii puternice cu colegii te va face o persoana mai placuta si va contribui la acoperirea unor pasi mari inspre succes.
 
1. Fa-ti colegii sa se simta importanti.
 
Toata lumea, indiferent de functie, domeniu sau salariu, simte nevoia sa fie important. Fara exceptie, caci este parte din natura noastra.
 
Daca ne gandim bine, avem nevoi similare, dar ne punem rareori in pielea altora pentru a vedea cum se simte celalalt.
 
Actiuni simple, cum ar fi sa saluti pe toata lumea, sa oferi aprecieri atunci cand e cazul, sa asculti toate parerile te va ajuta sa creezi legaturi mai puternice cu colegii.
 
2. Intereseaza-te sincer de ce fac colegii tai.
 
Multi nu vad ca, atunci cand vorbesc prea mult despre ei insisi, nu primesc aproape deloc reactii. Cand incep sa intrebe despre alte persoane din birou, incep sa aiba si conversatii cu mai multa substanta.
 
Nu mai folosi cuvantul „eu”. Nu uita ca persoana care nu este interesata deloc de colegii sai are evolutia cea mai dificila in cariera. Indiferent de talentul natural.
 
3. Pune-i pe ceilalti inaintea ta.
 
Cel mai bun mod de a obtine favoruri de la altii, este de a te oferi sa faci diverse lucruri pentru ei.
 
Poate fi vorba de ceva simplu, cum ar fi sa-i intampini cu entuziasm sau sa-ti amintesti zilele lor de nastere. 
 
4. Zambeste.
 
Expresia de pe chipul tau poate deschide interactiunea cu altii sau poate arata ca esti complet neinteresat de ce se intampla in afara ta.
 
Actiunile vorbesc mai tare decat cuvintele si un zambet cald le spune colegilor ca esti fericit sa-i vezi.
 
5. Ofera sugestii in loc sa exprimi opinii.
 
Unul dintre cele mai eficiente moduri de a face un coleg (sau pe oricine in viata ta) sa faca ceva anume sau sa fie de acord cu o idee este de a o sugera si de a-l lasa apoi sa traga propriile concluzii.
 
Nimanui nu-i place sa i se spuna sa faca ceva. Oricine este mai receptiv cand are loc un schimb de idei. Cei mai buni oameni de vanzari ii fac pe prospecti sa creada ca ideea a fost a lor.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.11 din 5 - 18 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016