Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Administreaza-ti timpul cat mai eficient

Tags: administrarea timpului, realizarea programului, zile productive

Traim in secolul vitezei iar acest lucru ne afecteaza pe toti. Cu toate ca ziua are 24 de ore, se pare ca timpul nu ne mai ajunge pentru a face toate actiunile pe care ni le propunem. Mai mult decat atat, in ultima vreme avem impresia ca timpul se miscoreaza pe zi ce trece.
Cei mai multi dintre noi incearca sa isi distribuie timpul asa cum pot mai bine. Trebuie sa ne contabilizam fiecare secunda pentru a reusi sa realizam tot ceea ce ne propunem. De asemenea, trebuie sa ne facem un program dupa care sa functionam pentru a reusi sa ne impartim intre familie si locul de munca. Din pacate, de cele mai multe ori, cei din jurul nostru au tendinta de a ne strica programul planificat de noi, intrucat nu coincide cu planul de lucru  pe care ei si-l fac. Este aproape imposibil ca toti oamenii sa functioneze dupa acelasi program.
 
Pentru a evita irosirea timpului, iti punem la dispozitie trei modalitati de mobilizare pe care le poti incerca incepand de maine:
 
1. Inceteaza sa mai spui "Hai sa facem acest lucru impreuna"
 
De cele mai multe ori, cand planuiesti sa faci o anumita actiune impreuna cu ceilalt, toate planurile se sfarsesc printr-un esec din cauza faptului ca programele voastre nu coincid. Din pacate, petrecem din ce in ce mai mult timp programandu-ne viata decat sa o traim cu adevarat. Incearca sa petreci mai putin timp pe retelele de socializare incercand sa reunesti grupuri in cadrul evenimentelor si incearca sa faci respectiva actiune de unul singur. In acest mod vei economisi foarte mult timp. 
 
In cazul in care participi la un proiect impreuna cu mai multi colegi sau prieteni, incercati sa va faceti un plan pe care sa il urmati. Mai mult decat atat, pentru a evita intalnirile fara succes, optati fiecare pentru rezolvarea unei parti a proiectului si puneti-le cap la cap la sfarsit. In acest mod veti fi mult mai eficienti si va veti putea folosi dupa bunul plac timpul alocat intalnirilor care de cele mai multe ori sfarsesc prin a fi un adevarat esec.
 
2. Nu te suprasolicita
 
Ziua nu are decat 24 de ore. Trebuie sa te impaci cu aceasta ideea. In cazul in care iti creezi un program cat mai incarcat nu vei reusi decat sa iti irosesti timpul, deoarece acesta nu va fi niciodata suficient pentru rezolvarea tuturor problemelor pe care doresti sa le rezolvi. Incearca sa iti programezi in fiecare zi trei actiuni principale asupra carora sa te concentrezi. Daca iti vei structura o adevarata agenda pentru o singura zi vei obosi mult mai repede si nu vei putea realiza tot ce ti-ai propus. Mai mult decat atat, opteaza pentru planificarea actiunilor din fiecare zi si evita crerea unui program pentru intreaga saptamana, deoarece astfel vei pierde mult mai mult timp pe care il poti folosi pentru a-ti petrece timpul alaturi de cei dragi. De asemenea, iti poti planifica si timpul pe care il peterci cu familia. Pentru a nu duce o viata monotona organizeaza excursii si vizite la muzee, astfel incat sa ramai activ chiar si atunci cand iti petreci cele doua zile libere pe saptamana alaturi de cei dragi.
 
3. Nu iti mai irosi timpul
 
Incearca sa analizezi orice actiune pe care o faci dar si oamenii cu care intrii in contact zi de zi. Alege doar ce este mai important si nu iti mai pierde timpul cu lucruri si persoane care nu fac altceva decat sa te traga in jos. In cazul in care te afli in acea perioada a vietii in care iti cladesti o cariera, incearca sa te concentrezi doar pe acest lucru o perioada de timp. Vei vedea ca vei avea rezultate mult mai bune decat daca incerci sa faci mai multe lucruri in acelasi timp. Nu tot ceea ce faci iti aduce beneficii, asa ca pentru a lua numai avantaje din actiunile pe care le intreprinzi va trebui sa faci o analiza destul de complexa a propriei persoane, astfel incat sa realizezi ce doresti de la tine si care sunt partile bune si cele mai putin bune pe care le ai.  

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016