Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla care sunt ingredintele secrete care te fac sa-ti traiesti pasiunea in fiecare zi

Tags: realizarea unui plan, alimentarea pasiunilor, obiceiuri comune

Ti se inampla sa nu ai somn? Sunt nopti in care stai treaz pana la miezul noptii? La ora patru dimineata esti plin te energie, cu toate ca ai o viata agitata? Te gandesti ca esti obosit, epuizat, stresat, nelinistit? Afla ca nu este nici una din cele de mai sus, pur si simplu esti entuziamat!
Tuturor ni se intampla sa ne trezim in toiul nopii si sa aprindem calculatorul. De asemenea, apasam butonul de pornire si astepam ca monitorul sa ne lumineze fata. Cu totii avem obiceiuri de care suntem pasionati, poate prea pasionati.
 
Pentru a ne face viata mai frumoasa trebuie sa ne preocupam si de propriile persoane, sa avem pasiuni si sa incercam sa ne destindem cat mai mult. Este uimitor cate beneficii poti avea daca traiesti de pe urma pasiunilor comune, de zi cu zi. Atunci cand ceva te pasioneaza cu adevarat esti mai energic, mai motivat. De asemenea, atunci cand ai o pasiune, performantele tare cresc si iti doresti sa faci din ce in ce mai multe.
 
Tu cum iti alimentezi pasiunile? Iata patru ingrediente secrete care te vor ajuta sa iti traiesti pasiunile de zi cu zi:
 
1. Fa-ti un obicei
 
Unul din cele mai ciudate lucruri este ca oamenii au inceput sa nu se mai preocupe de pasiunile lor. Primul motiv pentru care se intampla asta este lipsa timpului, avand in vedere ca majoritatea oamenilor din ziua de azi au joburi full-time si sunt ocupati tot timpul. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti aduci aminte de pasiunile pe care le ai. Unele studii arata ca este nevoie de un numar de 21 de zile pentru a capata un obicei. Incepe sa te ocupi de acel lucru care te pasioneaza macar cinci munute pe zi timp de trei saptamani si vei vedea dupa aceea ca nu poti trai fara actiunea respectiva. De indata ce iti vei crea acest obicei vei putea observa ca vei deveni din ce in ce mai energic, mai hotarat si mai motivat. De asemenea, vei fi mult mai activ, atat la serviciu cat si in viata de zi cu zi.
 
2. Realizeaza un plan
 
Daca vrei sa iti transformi pasiunea intr-o cariera adevarata vei avea nevoie de un singur lucru: un plan. Trebuie sa iti faci un plan dupa care sa te ghidezi astfel incat sa nu neglijezi celelalte lucruri si persoane din viata ta. Din pacate, nu este foarte usor sa dezvolti dintr-o pasiune o cariera. Nu este nevoie doar de renuntarea la jobul actual si revenirea la pasiune, acest lucru are nevoie de mai mult de atat. Un singur lucru trebuie sa iti fie foarte clar: va trebui sa faci multe compromisuri!
 
3. Fii rabdator
 
In cazul in care te-ai hotarat sa iti transformi pasiunea pentru un anumit domeniu intr-o cariera va trebui sa ai rabdare. Acest lucru nu se va intampla peste noapte. Este posibil sa fie nevoie sa lucrezi un an intreg, sau poate doi, cinci sau chiar 10. Totul depinde de cat de determinat esti si cat de mult iti doresti acea cariera. Lucreaza dupa un plan, urmareste-ti scopurile si asigura-te ca poti trai de pe urma acestei pasiuni fara sa iti compromiti alte lucruri, precum relatia de cuplu. 
 
4. Lasa-te ghidat de pasiune
 
Atunci cand trebuie sa iei o decizie lasa-te ghidat de pasiunea pe care o ai pentru domeniul respectiv. Bineinteles, trebuie sa ai si cateva repere pentru a nu risca sa cazi in extrema cealalta. Cei lipsiti de pasinuni recurg la altfel de metode atunci cand sunt nevoiti sa ia o anumita decizie. De cele mai multe ori nu sunt metode pe care ei le aleg, pur si simplu se simt constransi de situatie si se trezesc in miezul noptii pentru a medita asupra deciziei pe care vor trebui sa o ia ziua urmatoare. 

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016