Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum iti poti castiga libertatea in viata

Tags: abilitati sociale, schimbari radicale, libertate interioara

Libertatea este un subiect abordat in carti, filme, discursuri si chiar discutii obisnuite. Este acel lucru pe care multi dintre noi dorim sa il avem in cantitati cat mai mari pentru a putea fi cat mai fericiti. Cum putem avea mai multa libertate? Aceasta este intrebarea care complica lucrurile. Specialistii au ajuns la concluzia ca libertatea are doua componente si anume: libertatea interioara si libertatea exterioara.
Libertatea exterioara stabileste optiunile concrete pe care le avem in viata, cum ar fi situatiile in care alegem ce sa facem, cand sa facem, cum sa facem si cu cine sa facem o anumita actiune. Aceasta reprezinta disponibilitatea alegerilor exterioare.
 
Libertatea interioara reprezinta abilitatea de a percepe toate optiunile pe care le avem. Reprezinta acea intelepciune de care trebuie sa dam dovada de exemplu, atunci cand incheiem o relatie fara viitor alaturi de cineva.
 
Iata trei sfaturi pe care trebuie sa le urmezi pentru a-ti castiga libertatea:
 
1. Dezvolta-ti abilitatile
 
Abilitatile reprezinta cele mai scurte cai catre libertate. Cu cat ai mai multe abilitati, cu atat mai multa libertate poti avea. Atunci cand esti capabil sa faci mai multe lucruri decat cei din jurul tau vei beneficia de mai multe lucruri decat ei, de exemplu vei avea un job mai bun, un salariu mai mare si vei fi mult mai bine privit de catre angajatori.
 
Mai mult decat atat, o persoana cu abilitati sociale isi poate face mult mai usor prieteni, ceea ce inseamna ca va avea deja o experienta sociala si nu va mai trebui sa indure comportamente nu tocmai potrivite din simplul motiv ca nu are altfel de deprinderi.
 
2. Evita schimbarile radicale
 
De cele mai multe ori suntem privati de libertate din cauza unor decizii nu tocmai bune, pe care am fost fortati sa le luam la un moment dat. De exemplu, unii oameni iau imprumuturi foarte mari de la banci pentru a-si achizitiona case la fel de mari, fara a realiza faptul ca acest imprumut ii va priva de anumite actiuni pe care le-ar fi putut realiza daca ar fi ales o casa mai mica. De aceea, atunci cand trebuie sa luam o decizie trebuie sa cantarim cu atentie fiecare detaliu si sa luam in considerare fiecare compromis, mai ales daca suntem convinsi ca il putem face.
 
3. Nu te subestima
 
Calitatile pe care le ai iti asigura libertatea exterioara. Pentru a-ti recapata libertatea trebuie sa ai incredere in tine si este foarte important sa adopti o atitudine pozitiva si sa ramai optimist. Atunci cand alegi sa iti dezvolti calitatile trebuie sa recunosti fiecare pas inainte pe care l-ai facut, astfel incat increderea ta de sine sa nu aiba de suferit.


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016