Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai gresit? Iata de ce nu e atat de grav

Tags: greseli, succes, gandire pozitiva, rezultate pozitive

Avem tendinta sa ne exageram multe dintre greselile pe care le facem deoarece ne temem de consecinte. Cele mai multe dintre acestea nu sunt insa aproape niciodata atat de grave pe cat par, iar timpul demonstreaza tocmai acest lucru.
Iata cateva motive care ne demonstreaza de ce o greseala nu este intotdeauna grava:

1. Nu exista succes fara esec. O persoana care nu face nicio greseala si care nu ia nicio decizie gresita nu are prea multe sanse sa reuseasca. E mai bine sa traiesti o viata in care sa ai parte de mici greseli din care sa inveti mult decat sa traiesti cu regretul de a nu fi incercat nimic.

2. Gandirea pozitiva duce la rezultate pozitive. Daca nu-ti place ceva, schimba-l. Daca nu-l poti schimba, gaseste o noua perspectiva. Nu ai cum sa te feresti de dezamagiri, dar poti alege sa nu devii un om nefericit. Mintea trebuie sa creada ca poate sa faca un lucru inainte de a putea sa-l faca efectiv.

3. Succesul e intotdeauna mai aproape decat pare. Greselile si esecurile tale trebuie sa te motiveze, nu sa-ti serveasca drept scuze. Foloseste-le ca pietre de temelie si nu uita ca din orice greseala ai de invatat o lectie importanta care te ajuta sa ajungi mai aproape de obiectivul tau. Singura greseala pe care o poti face e sa nu incerci nimic de teama sa nu dai gres.

4. Greselile tale nu te reprezinta. Viata nu vine la pachet cu un set de instructiuni. Accepta ca vei avea parte si de greseli, dar ca acestea nu te definesc ca om. Traiesti in prezent si ai puterea de a face orice iti propui si de a schimba ceea ce nu iti place. Oricat de incurcat ti-a fost trecutul, viitorul e unul curat si nou. Ce faci mai departe depinde numai de tine.

5. Cele mai importante lectii in viata apar in cele mai neasteptate momente. De regula, in perioadele mai putin bune invatam si cele mai pretioase lectii. Chiar daca o sa dam uneori gres, trebuie sa ne reamintim ca vom trece si de asta, iar cu cat acceptam mai usor si mai repede acest lucru, cu atat mai curand vom reusi sa mergem mai departe si sa reusim ce ne-am propus.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016