Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci fata criticilor primite

Tags: recunoaste defectele, primeste criticile, critica politicos

Care este cel mai bun lucru pe care il poti face atunci cand lumea te critica? Asuma-ti lucrurile pe care ei ti le insusesc, iar atunci cand nu au dreptate demonstreaza-le acest lucru.
Nu incerca niciodata sa te ascunzi de parerea lumii, deoarece nu vei putea fugi la nesfarsit, din moment ce toti cei din jurul tau mereu vor dori sa isi afirme o parere sau mai multe referitor la activitatile pe care tu sau compania ta le intreprindeti. Mai mult decat atat, un exemplu poate fi considerat chiar presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, care a stiut cum sa reactioneze in fata criticilor atunci cand a trebuit sa isi faca o campanie exemplara pentru a fi ales pentru cel de-al doilea sau mandat.
 
Iata sapte sfaturi pentru a face fata unei situatii ca aceasta:
 
1. Nu te ascunde
Lasa-ti criticii sa te cunoasca. Daca te ascunzi nu vei face altceva decat sa le dai sansa sa te critice si mai mult. Daca alegi sa interactionezi cu acestia le vei arata ca pur si simplu nu iti este frica de vorbele lor.
 
2. Fii deschis
Presedintele Obama a invitat toata presa la conferintele si intalnirile politice pe care le avea. De asemenea, tu poti inregistra toate intalnirile de afaceri pe care le ai si sa le pui pe site-ul companiei tale pentru a le demonstra celor care te critica pentru faptul ca esti o persoana deschisa care nu are ce sa ascunda de public.
 
3. Fii calm
Exista situatii in care oamenii vin pur si simplu in fata ta si incep sa te critice. In cazul in care te vei intalni vreodata cu o astfel de situatie, incearca sa iti mentii calmul, deoarece o iesire nervoasa nu te va ajuta in niciun fel, ba mai mult, le vei da sansa celor din jur sa te critice si mai mult. Cu cat ai mai mult control asupra ta si vei stii cum sa iti tii in frau emotiile, cu atat mai puternic vei parea in fata celor care sunt obisnuiti sa isi dea cu parerea.
 
4. Cunoaste-ti defectele
De cele mai multe ori criticile pot fi o oportunitate pentru tine, deoarece in acest fel te poti cunoaste mai bine. Mai mult decat atat, iti poti cunoaste defectele si iti poti imbunatati anumite abilitati. Cel mai important lucru este sa nu adopti o atitudine defensiva si sa nu reactionezi agresiv in momentul in care cineva iti aduce la cunostinta un anumit defect pe care il ai.
 
5. Critica politicos
Atunci cand esti pus in situatia de a critica la randul tau, alege sa o faci intr-un mod politicos, deoarece risti sa atragi la randul tau critici deloc placute. Incearca sa dai dovata de umanitate atunci cand iti spui parerea despre cei din jurul tau. Chiar daca ceilalti isi spun parerea despre tine intr-un mod nepoliticos, nu trebuie sa faci si tu acelasi lucru.
 
6. Zambeste
Relaxeaza-ti muschii fetei. Chiar daca primesti o critica, incearca sa nu afisezi o grimasa, deoarece si aceasta modalitate poate fi privita de catre ceilalti ca una defensiva, ba chiar agresiva uneori. Incearca sa primesti crticile celor din jur cu zambetul pe buze.
 
7. Lasa-i sa astepte
Atunci cand cineva te critica alege sa nu ii raspunzi imediat, deoarece risti sa ai o reactie defensiva. Incearca sa gandesti lucrurile la rece si alege o modalitate prin care sa le raspunzi fara a adopta o atitudine defensiva.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016