Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ramai calm in perioada sarbatorilor de iarna

Tags: sarbatori de iarna, tineri antreprenori, afacere suplimentara

Chiar daca perioada sarbatorilor de iarna reprezinta un motiv de bucurie pentru toata lumea, fie pentru ca avem cateva zile libere de la serviciu, fie pentru ca ne intalnim cu rude sau prieteni dragi, fie pentru ca se incheie un an greu sau pur si simplu pentru ca avem motive sa sarbatorim, acestea reprezinta de asemenea o perioada in care cu totii devenim foarte stresati.
Daca esti un antreprenor tanar, la inceputul carierei, este destul de probabil sa fii tu in acest an cel prins cu garda jos, pentru ca ceilalti competitori au mai multa experienta si au trecut deja prin aceste grele incercari. 
 
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci fata situatiilor stresante de agitatie, forfota si imbulzeala din aceasta perioada a anului si sa pleci in vacanta relaxat:
 
1. Organizeaza-te
 
Esti constient de faptul ca sarbatorile se apropie, asa ca ia un calendar si fa-ti un plan stabil pentru perioada urmatoare pentru a fi pregatit si pentru a nu fi luat prin surprindere. Gandeste-te daca vrei sa implementezi o afacere suplimentara pentru perioada sarbatorilor sau sa iti atragi clientii prin diverse promotii sau reduceri de preturi. Noteaza fiecare lucru in parte pe care vrei sa il faci in perioada urmatoare, chiar si timpul pe care ti-ai propus sa il petreci alaturi de familia ta.
 
2. Comunica
 
Transmite-le atat clientilor cat si furnizorilor si partenerilor de afaceri ca vei avea un program diferit si mai scurt in perioada sarbatorilor de iarna. Cu siguranta te vor intelege si nu ii vei pierde daca esti corect si spui adevarul, mai ales ca si ei vor simti nevoia sa incetineasca ritmul putin la sfarsitul unui an de munca.
 
3. Multumeste
 
Daca obisnuiesti sa comunici cu clientii tai pe platformele online, incepe sa le urezi vacanta placuta, Craciun fericit si un An Nou plin de impliniri. Cu siguranta vor aprecia gestul si mesajele tau si isi vor aminti de produsele si serviciile pe care firma ta le ofera. Trimite aceste mesaje devreme, pentru a atrage atentia, insa nu atat de devreme pentru a deveni deranjant.
 
4. Cere ajutorul
 
Cere ajutorul celor apropiati daca simti ca volumul de munca este prea mare si nu poti face fata. Sa ai cativa oameni de incredere pe care sa te poti baza in momente dificile este o miscare inteleapta.  
 
5. Ia-ti o pauza
 
Nu uita ca meriti o vacanta de sarbatori la fel ca toti ceilalti oameni, chiar daca ai o gramada de lucruri de rezolvat. Petrece putin timp cu familia ta sau chiar singur pentru a te odihni. De asemenea, este recomandat sa iti pastrezi putin timp si pentru cumparaturi. Asa cum preiei initiativa in cadrul afacerilor tale, de ce sa nu o faci si in viata personala?

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016