Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te mentii energic intreaga zi

Tags: obtinerea energiei, energic intreaga zi, munca in aer liber, consumul de cofeina

Uneori, motivatia vine din cele mai banale lucruri, cum ar fi o cana de cafea sau o plimbare in natura, insa unii oameni sunt solizi precum granitul. Nu numai ca acesti oameni sunt rari, dar se pare ca aceasta putere nu este decat de fatada. La un anumit moment, oricare dintre acestia au anumite urcusuri si coborasuri in viata lor, ca noi toti ceilalti.
Anumite persoane lucreaza la capacitate maxima atunci cand un anumit lucru ii inspira. Uneori, acestor persoane li se intampla ca munca in sine sa fie o inspiratie. Alteori, atunci cand lucreaza persoanele care au nevoie de o inspiratie o gasesc in cei care ii inconjoara.
 
Iata trucurile de care ai nevoie pentru a te mentine plin de energie:
 
1. Rutina
 
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti dezvolti o rutina. De exemplu, incearca sa te trezesti de dimineata, sa scoti cainele la plimbare, sa servesti micul dejun, sa iti prepari repede o cafea si apoi sa mergi la munca plin de energie. Trebuie sa gasesti doua,trei actiuni care sa iti faca placere sa le realizezi imediat cand te trezesti pentru a te inspira si motiva pentru tot restul zilei.
 
2. Pauze
 
Pentru a evita monotonia si plictiseala de zi cu zi, incearca sa faci pauze cat mai dese, dar scurte. Mai mult decat atat, realizeaza ceva personal in pauze pentru a te tine motivat pe tot restul zilei. Nu are importanta daca doar rezolvi un puzzle, atat timp cat iti atrage atentia si te tine concentrat pe toata durata programului.
 
3. Lucreaza afara
 
Dupa o iarna grea, si un inceput de primavara foarte friguros, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa iesi la aer chiar si pentru a lucra. Nu are importanta daca iti iei laptopul in timp ce esti in parc. Ceea ce este cu adevarat important este ca stai in aer liber, astfel incat te poti relaxa si iti poti incarca bateriile pentru restul saptamanii.
 
4. Cofeina
 
Uneori este necesar sa bei o cantitate foarte mica de cafea sau orice alta bautura pentru a te mentine plin de energie. De exemplu, poti bea de dimineata o cafea sau un cappuccino iar apoi sa bei ceai tot restul zilei. Vei vedea ce rezultat uimitor are aceasta combinatie.
 
5. Vinul
 
Este putin amuzant cum vinul ne poate tine energici si motivati atunci cand lucram. Se spune ca un pahar de vin baut seara are acelasi grad de eficienta pe care o are si cafeaua bauta dimineata.  


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016