Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te motivezi sa faci orice lucru

Tags: indeplinirea obiectivelor, stimularea gandirii, lupta pentru bani

Ti se intampla frecvent sa ai multe proiecte de realizat, multe sarcini de indeplinit, insa gandul tau sa fie in alta parte si sa simti ca nu ai putere sa le duci la capat? Cum reusesti sa te motivezi sa iti indeplinesti obiectivele?
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta:
 
1. Nu este vorba de bani
 
Banii reprezinta de obicei cel mai puternic factor care ii motiveaza pe oameni sa indeplineasca sarcinile mai putin placute si pentru locurile de munca plictisitoare. In schimb, atunci cand avem de a face cu activitati care ne stimuleaza gandirea, creativitatea si cand trebuie sa rezolvam probleme importante, banii concureaza si chiar pierd teren in fata motivatiei.
 
Recompensele ne determina sa ne automotivam doar pentru a obtine un anumit castig, iar lupta vizibila pentru bani pe termen lung duce la un comportament lipsit de etica. In plus, de exemplu arta, este mult mai reusita atunci cand este efectuata din placere si nu doar pentru recompense, iar artistii care isi fac treaba din pasiune ating mult mai repede succesul decat cei care o fac strict pentru bani.
 
2. Trebuie sa iti placa
 
Daca vrem cu adevarat sa ne automotivam, trebuie sa simtim ceva. Chiar daca avem un scop in minte sau ne gandim la ce vrem sa obtinem, de cele mai multe ori nu este suficient. Trebuie sa ne concentram pe emotii si sa constientizam atunci cand ceva nu este suficient sa provoace schimbari. De aceea, trebuie sa simtim ceva pentru a reusi sa ne motivam.
Atunci cand nu simtim nimic si cand ceea ce facem nu are un scop bine definit, motivatia dispare inainte de a-si face simtita prezenta.
 
3. Povestile
 
Povestile in care credem sunt cele care creeaza un sens al vietii noastre. Studiile oamenilor de stiinta arata ca povestile sunt esentiale pentru cele mai fundamentale parti ale vietii oamenilor: crearea fericirii, scopul in viata si solidaritatea de grup.
 
4. Progresul
 
Ce ne poate motiva mai mult decat orice altceva? Progresul! Probabil asta este ceea ce ajuta povestile sa prinda viata si este ceea ce le impiedica sa ramana doar la stadiul de fictiune. Atunci cand vedem ca lucrurile progreseaza, simtim ca povestea noastra este una reala.  

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016