Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te pregatesti pentru un 2013 uimitor

Tags: stabilirea prioritatilor, profil de linkedin, sortarea prietenilor pe facebook, organizarea emailului

Odata cu intrarea in noul an am inceput de asemenea si un nou capitol al vietii noastre. Este ideal sa incepi anul 2013 cu mintea relaxata si organizata si cu putina inspiratie in suflet.
Primele doua saptamani ale lunii ianuarie sunt cele mai calme si mai linistite din intreaga perioada a anului, insa abia apoi incepe marea nebunie. Pentru a te pregati pentru cele ce urmeaza am realizat o lista cu lucruri pe care ar trebui sa le indeplinesti daca vrei sa ai un an mai bun decat cel care a trecut.

1. Fa curatenie in casuta de e-mail

Daca inbox-ul tau este plin de mesaje la care nu ai apucat sa raspunzi, lipsite de importanta, eventual de la persoane necunoscute, este timpul sa il organizezi. Primul pas este sa iti organizezi e-mail-ul pe categorii: familie, afaceri, divertisment, astfel incat fiecare mesaj sa intre automat in rubrica in care se potriveste, pentru a-ti fi mai usor atunci cand le cauti. Pasul al doilea este sa treci rapid cu vederea peste toate e-mail-urile si sa le stergi pe cele care nu au un subiect important.

2. Sorteaza-ti prietenii de pe Facebook

Un numar mare de prieteni pe retelele de socializare nu reprezinta intotdeauna cea mai buna alegere. Probabil nu iti face placere sa primesti constant invitatii ciudate de la persoane necunoscute, iar peretele tau virtual sa fie de asemenea invadat de mesaje lipsite de importanta scrise de straini. Contul tau de Facebook ar trebui sa fie un instrument care sa te ajute sa mentii legatura cu prietenii si membrii familiei tale, sa le vezi postarile si fotografiile si nu sa reprezinte o pierdere de timp cu persoane pe care nu le-ai vazut nici macar o data in viata ta.

3. Organizeaza-ti profilul de LinkedIn

In primul rand, sper ca ai trimis deja mesaje de felicitare si urari pentru un an nou mai bun celor mai importante contacte ale tale de pe aceasta retea de socializare. Inceputul anului reprezinta de asemenea momentul ideal in care sa iti reorganizezi CV-ul si sa adaugi noi experiente profesionale si de asemenea sa renunti la grupurile online din care faci parte si care nu reprezinta interes pentru tine.

4. Fa curatenie in calculator

Calculatorul probabil este unul dintre cei mai vechi si mai buni prieteni pe care ii ai. Mai mult decat atat, in afara de faptul ca petreci majoritatea timpului lucrand la PC, acesta detine cele mai importante informatii ale tale, de care nu te-ai putea lipsi. Cu toate astea, o data la cateva luni este recomandat sa stergi informatiile mai putin relevante pentru a nu-i incarca memoria cu lucruri nefolositoare (cum ar fi jocuri, fotografii vechi, filme pe care deja le-ai vazut, fisiere de care nu mai ai nevoie), care il vor face sa mearga mai greu.

5. Stabileste-ti cateva prioritati pentru prima perioada a anului

Daca sunt lucruri pe care le-ai tot amanat si iti doresti cu adevarat sa le faci, acum este momentul. Stabileste inca de la inceputul anului care sunt prioritatile tale pentru perioada urmatoare, cum ar fi obtinerea unui loc de munca, incheierea unor contracte, plecarea intr-un concediu sau vizita unor rude. 

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016