Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eliminarea - Secretul strategiei de a-ti gasi scopul in viata

Tags: scopul vietii, proces de eliminare, adevarata vocatie

Este posibil sa te simti nerealizat, deoarece inca nu ti-ai gasit scopul in viata si motivul pentru care sa lupti. Vrei sa faci lucruri care sa te inspire in fiecare zi, care sa te faca sa te simti implinit si sa simti ca faci ceea ce trebuie sa faci, acel lucru pentru care te-ai nascut sa il faci. Job-ul stabil pe care il ai poate iti permite sa iti platesti datoriile, insa nu te face sa te simti pe deplin multumit.
Daca simti ca locul de munca pe care il ai nu atinge cu adevarat scopul pe care ti l-ai propus atunci cand ai hotarat sa ai o cariera urmeaza aceste sfaturi si iti vei descoperi adevarata vocatie:
 
1. Gasirea scopului tau necesita experimentarea mai multor lucruri
 
Singurul mod prin care poti afla care este minunea din viata ta este sa te concentrezi pe ceea ce te pasioneaza cu adevarat in viata. Pasiunea este acel lucru pe care il dobandesti de-a lungul vietii, nu un lucru pe care il visezi intr-o noapte si ai impresia ca este marele tau scop in viata. Nu iti poti imagina o pasiune, trebuie sa experimentezi lucruri care iti fac placere pentru a descoperi ceea ce te pasioneaza cu adevarat. Mai mult decat atat, trebuie sa incerci mai multe job-uri, profesii, abilitati, pentru a gasi acel lucru pentru care ai fost facut.
Acest proces are nevoie atat de timp, cat si de ambitie din partea celui care isi cauta pasiunea. Incearca sa iti descoperi noi calitati, schimba-ti locul de munca daca tu simti ca nu este ceea ce trebuie sa faci in viata. Mai mult decat atat, ar trebui sa incepi sa faci munca voluntara, dar si sa incerci sa iti deschizi o afacere pe cont propriu pentru a afla daca acest lucru este acela pentru care esti facut si este domeniul in care ai putea avea succes.
 
2. Procesul de eliminare te va duce pe drumul spre adevarata ta vocatie
 
Tactica secreta pentru a descoperi scopul tau in viata este procedeul de eliminare. Cu cat incerci cat mai multe job-uri si experimentezi cat mai multe abilitati vei putea descoperi acel lucru pentru care esti facut. Vei descoperi care este acel lucru care te pasioneaza doar in clipa in care ajungi sa faci si acele lucruri care nu iti fac deloc placere.
Cheia succesului este aceea de a elimina lucrurile care nu iti plac si de care nu esti pasionat, doar dupa ce le experimentezi. Procesul de eliminare te va ajuta sa gasesti lucrurile de care esti cu adevarat pasionat si te va duce cat mai aproape de scopul pe care ar trebui sa il ai in viata, atat din punct de vedere profesional, cat si din punct de vedere personal.
 
3. Cu cat inteprinzi mai multe actiuni, cu atat esti mai aproape de reteta succesului, dar si de scopul vietii tale
 
Pentru ca aceasta tactica sa aiba succes trebuie sa elimini lucrurile care nu iti plac si la care nu esti priceput. De exemplu, daca realizezi ca nu poti lucra in domeniul pentru care te-ai pregatit in facultate, este foarte bine sa te indepartezi de acesta, deoarece indiferent de pregatirea pe care o ai pentru a avea succes intr-un domeniu, trebuie sa ai si acele abilitati pe care nu le deprinzi in scoala. 
Nu trebuie sa faci nici schimbari bruste. In cazul in care lucrezi pentru a-ti intretine familia, nu iti da demisia pentru a deveni muzician, deoarece astfel nu vei mai avea niciun venit sigur, iar acest lucru iti va ingreuna viata atat tie, cat si familiei tale. Poti incepe sa studiezi muzica si chiar sa incepi o cariera in acest domeniu, insa nu renunta la sursele de venit decat atunci cand esti sigur ca poti face bani din aceasta pasiune. Mai mult decat atat, nu alege sa iti vinzi casa doar pentru a face bani pentru o noua afacere, deoarece risti sa ramai fara un acoperis deasupra capului in cazul in care se demonstreaza ca nu esti un antreprenor atat de priceput incat sa obtii profit. 
Cu cat incerci mai multe job-uri, cu atat mai repede vei putea sa iti gasesti lucrurile care te pasioneaza cu adevarat.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016