Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fa din fiecare sfarsit cel mai bun inceput

Tags: schimbare, dezvoltare personala, regrete, riscuri, sanse

Ori de cate ori ceva din viata noastra se incheie, fie ca vorbim de o relatie, de un job, de o prietenie, nu reusim sa trecem peste acest lucru decat oferind suficient timp pentru a trece fie peste durerea provocata, fie peste socul de a fi fost transportati brusc intr-o situatie cu totul noua pentru noi.
Si facand deja referire la contextul modificat, ma refer la elementul de nou pe care nu-l vedem in momentul in care situatia se schimba sau il refuzam ulterior cu incapatanare. Orice sfarsit contine un inceput fiindca situatia se schimba, iar o pagina data inseamna noi oportunitati.

Chiar daca nu ne dam seama pe moment, astfel de lucruri se intampla pentru ca alte lucruri mai bune sa isi gaseasca loc in viata noastra. Iata cateva sfaturi care ne ajuta sa vedem mai usor in ce masura viata ne ofera sanse noi la tot pasul:

1. Pastreaza aproape de tine lucrurile bune. Cand viata pare sa te impinga intr-un loc intunecat, nu-ti irosi energia incercand sa iesi la lumina. Pentru ca atunci cand incerci sa mergi prin intuneric, s-ar putea sa te indrepti catre directia gresita. In schimb, tine langa tine lucrurile bune pe care le ai deja. Fiindca un lucru bun va face lumina si iti va arata incotro sa mergi.

2. Odihneste-te si mobilizeaza-te. Sa fii puternic nu inseamna sa poti indura o mare de amaraciune. Forta inseamna sa iti alegi drumul, sa traiesti cu consecintele si sa inveti din ele. Uneori vei reusi, alteori o sa ti se para ca totul e un dezastru. Nu te descuraja in asemenea situatii, ai incercat. Asa ca ofera-ti timp, aduna-ti fortele si ia-o de la inceput cu ceea ce ai invatat ca nu trebuie sa faci.

3. Asuma-ti riscuri. O schimbare majora in viata ta sau pur si simplu o schimbare mai mica poate sa ii sperie pe cei mai multi dintre noi. Dar stii ce poate sa sperie si mai mult? Regretul. Nu uita ca cele mai multe frici sunt mult mai mari in mintea ta decat in realitate. Vei vedea asta cand le vei infrunta. Nu le lasa sa te opreasca. Traieste-ti viata astfel incat sa nu regreti niciodata oportunitatile pe care le-ai refuzat, iubirea pe care nu ai vrut s-o primesti si darurile pe care nu le-ai oferit.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016