Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gaseste bucuria la job si in viata de familie

Tags: management, optimism, job, bucurie, viata

Iti iubesti job-ul? Sau macar iti place cat de putin? Daca raspunsul tau este nu, sa stii ca nu esti singur. Majoritatea angajatilor spun ca nu sunt satisfacuti de ceea ce fac la slujba actuala. Si motive sunt din plin: munca plictisitoare, politicile companiei, salariu mic, sef ingrozitor etc.
Oricare ar fi cauza, lipsa satisfactiei la locul de munca nu este de bun augur nici pentru tine, nici pentru managerul tau. Nefericirea cronica duce la aparitia unor probleme arar emotionale, cat si fizice care-ti scad performanta. 
 
Purtam aceste emotii negative pe umeri si cand mergem acasa, riscand sa ranim oamenii care ne sunt dragi.
 
Pentru a rupe acest ciclu vicios, cel mai bine cel mai adesea este sa ne gasim o slujba noua. Daca mediul de la munca a devenit atat de toxic, incat ne afecteaza negativ sanatatea si ne face sa nu ne dorim sa ne dam dimineata jos din pat, a venit timpul sa ne scriem demisia.

Daca nu poti demisiona, nu dispera. Poti sa-ti imbunatatesti experienta facand o unica alegere inteleapta: FII OPTIMIST!

Suna ca un cliseu, asa-i? Nu este si-ti spun si de ce: alegerea este expresia ultima a autonomiei. Este singurul lucru pe care-l putem controla cand vremurile sunt grele si modul in care ramanem onesti fata de dorintele noastre.

Faimosul psihiatru austriac. Victor Frankl, supravietuitor al unui lagar de concentrare nazist, numeste aceasta alegere "optimism tragic" ceea ce inseamna a spune DA vietii in ciuda tuturor relelor.

Este totusi necesar sa ne confruntam cu provocarile din fata noastra. Ignorandu-le sau evitandu-le, nu facem decat sa inrautatim situatia.

Nu ne putem forta sa fim pozitivi. A fi optimist nu este un act de vointa. Este un rezultat al unui scop aplicat. Putem spune DA vietii doar daca stim ce a trebuit sa sacrificam pentru a ajunge intr-un anumit punct. Putem fi pozitivi cand avem la ce spera.

Cum poti incepe? Data viitoare cand te confrunti cu un rau, intreaba-te "Ce semnificatie pot extrage din aceasta experienta?". Te vei deschide in fata momentului, a oportunitatii de a intelege semnificatiile propriilor actiuni.
 
 sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016