Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata sa faci fata stresului in afaceri prin cativa pasi usori

Tags: management si marketing, stres, situatii dificile, oportunitati, provocari

Atunci cand conduci o afacere, nivelul de stres poate fi destul de ridicat, mai ales daca intreaga responsabilitate cade pe umerii tai. Nu poti scapa de stres in intregime, insa sunt lucruri pe care le poti face pentru a-ti canaliza energia mai eficient si pentru a actiona mai bine in conditii de stres.

Pe scurt, poti invata sa infruntii cu incredere situatiile dificile care astazi iti dau mari batai de cap.
Evident, exista un nivel de stres de care ne bucuram, si anume cel care face intreaga munca mult mai captivanta. Insa cand acel nivel e depasit si apare stresul care ne oboseste peste masura si transforma totul intr-o corvoada, e bine sa luam masuri:


1. Descopera noi oportunitati in provocarile pe care le intalnesti.

Chiar daca pare greu de crezut, stresul apare atunci cand incercam sa gasim, de fapt, o solutie. Asa ca energia si atentia noastra pot fi folosite pentru a depasi orice amenintare si pentru a trece peste o situatie mai grea.

Daca ne concentram numai pe problema si nu incercam sa vedem ce putem imbunatati odata cu aceasta piedica, multe dintre obstacolele pe care le intampinam ni se vor parea de netrecut.

2. Priveste lucrurile in ansamblu.

Atunci cand intampini o situatie dificila dupa alta, s-ar putea ca eforturile pe care le depui sa intarzie rezultatul final si sa te faca sa uiti complet de obiectivul major. Atunci cand iti amintesti insa de ce faci ceea ce faci, reusesti sa treci mai usor prin perioadele dificile fara sa te lasi coplesit. E important sa faci un pas in spate si sa-ti amintesti ce vrei cu adevarat sa indeplinesti.

3. Nu uita sa iei pauze.

De foarte multe ori, depunem un efort urias pentru a depasi o situatie dificila, insa uitam ulterior sa luam o pauza si sa ne refacem. Organismul nostru trebuie sa aiba parte de aceste momente de relaxare intre doua situatii stresane pentru a face fata cu succes muncii pe care o avem de facut pe termen lung. Asta nu inseamna ca pauza va fi luata in fata calculatorului, ci in aer liber, citind sau facand sport si dormind cel putin 6 ore pe noapte.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016