Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Laptele si ciocolata te ajuta sa devii inteligent
de Ana Tudor |
Tags: consumatori de lapte, consumatori de ciocolata, premii nobel
Tarile cele mai mari consumatoare de lapte au si cel mai mare numar de premii Nobel.
Tarile cele mai mari consumatoare de lapte au si cel mai mare numar de premii Nobel.
Statele a caror populatie consuma o mare cantitate de lapte si produse lactate au si multi laureati ai premiilor Nobel, sugereaza autorii unui articol publicat in revista 'Practical Neurology' .
Dupa ce s-au analizat datele furnizate in anul 2007 de Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura, in care se arata consumul de lapte pe cap de locuitor in 22 de tari, s-a descoperit existenta acestei corelatii. Suedia are cel mai mare consum de lapte pe cap de locuitor, de 340 de litri pe an si este si tara cu cel mai mare numar de castigatori ai premiului Nobel, numarand 33 de laureati de-a lungul istoriei, desi tot ea gazduieste Comitetul Nobel, lucru ce poate starni suspiciunea unui element de partialitate. De asemenea, Elvetia, cu 32 de premii Nobel, inregistreaza un consum de 300 de litri de lapte pe cap de locuitor.
La cealalta extrema se situeaza China, cu cel mai mic numar de premii Nobel si in acelasi timp cu cel mai redus consum de lapte, de numai 25 de litri pe cap de locuitor in fiecare an.
Un studiu elaborat de sectia de neurologie a spitalului britanic Gloucester Royal Hospital si publicat anul trecut de cotidianul New England of Medicine mentioneaza existenta unei corelatii semnificative intre consumul de ciocolata al unei natiuni si numarul de premii Nobel, enuntand ipoteza ca flavonoidele din ciocolata determina cresterea capacitatii cerebrale, ciocolata combinandu-se frecvent cu laptele.
Alti cercetatori cred ca aceasta bizara corelatie se datoreaza faptului ca laptele este bogat in vitamina D, ceea ce ar putea mari forta creierului.
'Asadar, pentru a creste sansele de a castiga premii Nobel, trebuie sa mancam mai multa ciocolata, dar probabil si sa bem mai mult lapte' concluzioneaza autorii studiului britanic.
Autor: Ana Tudor
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
5
din 5
- 1 vot.
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.