Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O viata mai buna prin hranirea unei imagini de sine pozitive

Tags: viata mai buna, imagine de sine pozitiva, copilarie, ganduri pozitive, dezvoltare personala

Multi oameni nu sunt constienti de faptul ca o viata de calitate este in mare parte rezultatul unei imagini de sine pozitive. Felul in care te percepi are un efect considerabil asupra succesului sau insuccesului in multe planuri.
Imaginea de sine este baza cu care operam in viata de zi cu zi si, adesea, este factorul care conditioneaza multe dintre alegerile noastre inconstiente. Daca, subconstient, nu te consideri o persoana demna de dragoste si respect sau o persoana suficient de capabila pentru a lupta cu provocarile, imaginea de sine te va tine pe loc.

Totul incepe in copilarie ca o consecinta a experientelor si relatiei cu parintii, fratii, colegii, profesorii si media. Copiii sunt foarte sensibili si accepta tonul pozitiv sau negativ cu care sunt abordati de cei din jurul lor. La varste fragede se imprima in subconstient impresia de sine care este completata de experientele ulterioare din adolescenta si perioada adulta. S

Cel care si-a facut o imagine de sine negativa in copilarie, va avea probleme in rezolvarea sarcinilor dificile pe care le va intalni ca tanar sau adult.
 
Dar, dupa cum a spus Eleanor Roosevelt, nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara acordul tau. Nimic nu este batut in cuie, nu exista nicio lege care sa spuna ca, daca tu „ai impresia” ca nu te ridici la nivelul celorlalti, asta trebuie sa fie si adevarat.

Cu totii avem in noi puterea de a fi ceea ce ne dorim cu adevarat sa fim.

O imagine de sine nesatisfacatoare poate fi comparata cu o afacere care merge prost, pentru ca managerul nu stie care ii este adevaratul potential. Cu alte cuvinte, odata formata, nu este ceva cu care trebuie sa ramai toata viata. Este mai mult decat posibil sa te revitalizezi.

Suntem ceea ce credem ca suntem, nu ceea ce cred altii ca suntem.  De ce nu incepi deci sa te gandesti la tine in alt fel?

E ca si cum ai incerca sa-ti imbunatatesti aspectul fizic: creeaza-ti o rutina zilnica prin care sa-ti hranesti mintea cu ganduri pozitive despre propria persoana, pentru a le imprima in subconstient, pentru ca ele sa-ti devina a doua natura.
 
sursa foto: www.sxc.hu
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016