Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sa fii frumoasa sau sa fii desteapta? Ambele plusuri nu merg in 2013?

Tags: frumoasa sau desteapta, discriminare femei

Observam serile trecute cum o o celebritate fusese pusa la zid de o serie de invitati din platou, in timpul unei emisiuni. Nu doar ca femeia era prea ingrijita si frumoasa, dar asta o impiedica sa fie desteapta. In mare, discutam despre un zid care trebuie spart cat mai repede cu putinta pentru ca sta sa cada si victimele suntem noi, femeile.
Per total, vina ei era aspectul. E frumoasa si extrem de ingrijita, dar e prea mult ca sa fie si desteapta si corecta. Nu se poate sa fie si desteapta, nu-i asa? Trebuie neaparat sa nu aiba silueta perfecta, sa nu fie machiata impecabil, sa nu fie imbracata cum trebuie ca sa poata fi acceptata ca fiinta inteligenta si demna sa fie admirata.

Observ faptul ca exista aceasta forma de a separa femeile in doua tabere: frumoasele si desteptele. Frumoasele sunt cretine si desteptele sunt urate rau de tot. Haideti sa ne trezim fiindca traim in 2013 si este timpul sa acceptam ca femeile nu trebuie intotdeauna sa aiba ceva in neregula. Exista femei si frumoase si destepte si am putea sa nu le mai punem piedica la tot pasul.

Ce este tare dramatic este ca femeia este rupta in doua. I se da sansa sa fie asa sau asa. Nu se poate sa le ai pe amundoua si un dezavantaj major iti gasim noi daca nu esti tu constienta de el.

E trist ce se intampla si mai trist ca si femeile tind sa gandeasca la fel si trist ca suntem in 2013 si inca nu scapam de treaba asta. Vad o celebritate frumoasa foc si se gandesc automat ca asta este tot ce are mai bun. E frumoasa dar probabil ca e cam prostuta. Si asa gandesc multe femei, in mod natural, din inertie, dupa modelul impus de alte persoane de la care invata acest tip de comportament.

Si ce este tare este ca la barbati, aceasta formula se pierde. Te astepti, cand vezi un barbat frumos si imbracat la costum, sa fie si destept. Altfel cum a ajuns asa bine? Dar femeia cum a ajuns asa bine?

Asa e, femeia nu a ajuns bine asa, prin munca, ci prin de zeci de ori mai multa munca, eforturi impotriva sutelor de femei si barbati care ii pun piedica pe drum!


Sa aveti succes, minte limpede si nu uitati ca fiecare zid se consolideaza si se ruineaza caramida cu caramida!


sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016