Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Te simti inselat? Iata cea mai tare forma de razbunare!

Tags: razbunare, ochi pentru ochi, lectie conflicte

Cu totii trecem prin momente in care ne simtim inselati, pacaliti, mintiti. Si de foarte multe ori, asa si este. Ceilalti incearca sa profite de pe urma noastra, sa traga ceva foloase, sa aiba ceva de castigat fara eforturi mari.
Si foarte des, acest lucru se intampla la locul de munca, in relatia dintre angajati si angajati si in relatia dintre angajati si angajatori. Angajatii se simt pacaliti si uneori se intampla invers, angajatorii se simt pacaliti.

Singura solutie este sa ne razbunam, insa nu asa cum stim cu totii ca se procedeaza. O facem in asa fel incat sa dam o lectie valoroasa celui cu care avem conflictul? O facem in asa fel incat sa simtim ca s-a facut dreptate?

Si cea mai buna forma de razbunare este abandonul. Stim ca partenerul de viata ne-a inselat. Stim ca un angajat face de munca de mantuiala desi ar avea si timpul si resursele sa aduca rezultate exceptionale. Stim ca seful a promovat un angajat care nu face nici un sfert din munca pe care o facem noi. Si multi sunt tentati sa faca la fel. Cu alte cuvinte, ochi pentru ochi si mana pentru mana. Si atunci vom ajunge o natie de orbi si de ciungi. Daca unul este nesabuit sa faca rau, vom fi si noi la fel?

Solutia pe care v-o propun eu este sa va departati de acesti oameni. Nu ii mai ajutam, nu ii mai invaluim in afectiunea si grija noastra, nu ii mai sustinem si nu le mai oferim din timpul, energia si resursele noastre.

Nimic nu este mai dureros decat sa pierzi atentia celui care odata te iubea, celui care odata iti asigura salariul necesare, celui care iti aducea rezultate exceptionale in companie samd. Solutia propusa de mine se poate aplica si angajatorului si angajatului si in viata profesionala, chiar si in cea personala. Nu faceti rau, dar nici nu permiteti altora sa va faca rau. Luati distanta si lasati ca aceasta sa fie singura arma cu care sa va razbunati!


sursa foto: www.sxc.hu

 
Autor: Adela Simonescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant

Articole similare