Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce face invidia din om?

Tags: invidie, invidia, sentimente de invidie

Invidia te roade in cel mai adevarat sens al cuvantului. Simti cum te roade si stomacul si cum ai o stare de agitatie si nervozitate. Altii trec prin stari acute de melancolie. Ai aflat ca o colega din liceu tocmai si-a lansat o afacere super geniala si tu inca esti pe o pozitie de entry-level ...
Invidia isi face simtita prezenta si nimeni nu prea poate sa o opreasca. Sa fim foarte clari cand cautam in adancul nostru dupa acea capacitate de a ne infrana invidia si de a spori potenta sentimentelor de empatie si bucurie pentru cei din jur!

Si stam si ne analizam sentimentele, starile, comportamentul si efectele pe care invidia le are asupra noastra. Si ne ingrozim in momentul in care observam ca ne consumam timpul, energia, emotiile si sentimentele, nervii si puterea de a munci. In cateva cuvinte, ne consumam pe noi insine.

Care este solutia? Incercam sa ne detasam de tot ce se intampla in jur, fie ca sunt evenimente placute sau evenimente nefaste. Incercam sa ne concentram PE CE AVEM NOI DE FACUT in aceasta viata, pe aceasta lume.

Poate ca nu toti sunt facuti si lasati pe pamant sa porneasca afaceri geniale si poate ca nu toti sunt pregatiti acum. Poate ca vom realiza ceva maret in urmatorii ani si poate ca deja am facut-o dar suntem prea critici fata de noi insine si ne subestimam prea mult pentru a ne observa propriile creatii!

La final, sfaturile specialistilor ne spun sa mizam pe cateva elemente esentiale pentru a invinge sentimentele de invidie:

- prioritizam tot, ce este important pentru noi acum, ce avem noi de facut in viata noastra;
- ne detasam din punct de vedere emotional pentru ca nu traim viata alcuiva, oricat de fascinanta poate parea;
- ne concentram pe munca noastra si pe realizarile pe care vrem noi sa le indeplinim;
- constientizam ca nu toti am plecat din acelasi punct si nu am avut parte de aceleasi conditii de dezvoltare personala si profesionala. Unii vor parcurge un drum mai lung pentru a ajunge intr-un punct dorit.
- disciplina. Ne disciplinam sa eliminam sentimentele de invidie. Nu ne iese din prima, insa prin exercitiu, totul este posibil.

Mult succes si spor in toate!


sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Adela Simonescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016