Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine sunt cei 10 inamici ai succesului personal

Tags: succes, plan, obiective, prezent, zona de confort, schimbare, dezvoltare personala

Succesul nu depinde de cei din jur. Contextul in care ne aflam ne poate influenta in masura in care ii permitem sau in masura in care nu facem nimic pentru a-l schimba. Iata care sunt 10 factori care pot sta in calea succesului personal.
1. Alegem mereu drumul cel mai usor. Doar pentru ca intampinam greutati cand pornim pe un drum nu inseamna ca dam gres. Orice mare succes implica efort, munca si greutati depasite in cele din urma. Lucrurile marete nu li se intampla celor care nu fac nimic si doar asteapta, ci oamenilor care care muncesc din greu si isi urmaresc visele.

2. Ne comparam cu ceilalti. Nu o sa avem niciodata incredere in noi insine daca ne concentram atentia asupra celorlalti si ne comparam cu ei. Trebuie sa fim sinceri cu noi in ganduri, cuvinte si actiuni.

3. Ne facem prea multe griji legate de ce cred altii despre noi. Atata vreme cat ne facem griji despre ce cred sau ar putea sa creada ceilalti despre noi, ii facem stapani pe gandurile noastre. Abia atunci cand simtim ca nu avem nevoie de o aprobare venita din exterior putem fi noi insine.

4. Ne ignoram instinctul. E o diferenta intre a fi agreabil si intre a agrea tot. Atunci cand instinctul ne spune ca ceva e gresit sau ca nu o sa functioneze, trebuie sa-i dam crezare. Nu trebuie sa-l analizam si sa incercam sa-l reducem la tacere. Trebuie doar sa ascultam acel glas, de multe ori slab, care ne va spune sa ne indepartam de situatia sau persoana in cauza.

5. Nu renuntam atunci cand ar trebui. A renunta nu este similar cu a fi invins. A renunta inseamna, de cele mai multe ori, a avea intelepciunea de a sti ca este momentul sa mergem mai departe.

6. Traim in trecut. Daca nu ne lasam trecutul in urma, ne vom ruina viitorul. Trebuie sa traim pentru ceea ce ne ofera prezentul, nu pentru ce ne-a rapit ziua de ieri. Viata este o calatorie pe care o facem o singura data. Astazi devine ieri imediat asa ca trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa din prezent.

7. Facem un lucru gresit doar pentru ca toti ceilalti fac la fel. Un lucru rau e un lucru rau, chiar daca si altii il fac. Binele ramane tot bine, chiar daca esti singurul care-l face. Fa intotdeauna ce-ti spune inima ca e bine si fa-o pentru tine.

8. Lasam problemele marunte sa ne copleseasca. Totul o sa fie bine, poate nu tocmai azi, dar pana la urma o sa fie bine. Cand suntem suparati, e bine sa ne intrebam daca lucrul acela o sa mai conteze intr-un an. De cele mai multe ori, ne supara doar lucruri marunte, care nu au importanta.

9. Ne lasam prada zonei de confort. Cand intram intr-o rutina in care ne simtim bine, putem deveni prizonierii unei situatii care nu ne este neaparat favorabila. In realitate insa, viata si implinirile incep cand iesim din zona noastra de confort.

10. Nu credem ca putem reusi. Daca nu credem ca putem avea succes, nici macar nu ne vom obosi sa mai incercam. De prea multe ori, ne multumim cu un "suficient de bine". Trebuie sa incercam sa facem si ceea ce nu credem ca putem face tocmai pentru a ne da seama ca, de fapt, putem face acele lucruri. Daca planul A da gres, sa nu renuntam. Mai sunt multe litere in alfabet. Dar trebuie sa credem in potentialul nostru pentru a reusi.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016