Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Confesiunile unui nebun inainte de a comite o crima in masa

Tags: anders behring breivik, norvegia, oslo, crima, oameni, neonazisti

Prin atentatele sale, in urma carora au murit cel putin 93 de oameni, Anders Behring Breivik si-a dorit sa fie recunoscut drept "cel mai mare monstru de dupa al Doilea Razboi Mondial". Acesta este un fel de testament moral inclus in 1500 de pagini de memorii publicate pe Internet inaintea faptelor. Filosofia de viata si-a exprimat-o si in mediile sociale.
Sex, alcool si prostitutie - toate sunt ingredientele dosarului intitulat “O declaratie europeana de independenta" in care Anders Behring Breivik, in varsta de 32 de ani, vorbeste despre neimplicarea iubitelor lui, din dorinta de a "nu-si periclita operatiunea". 
 
Monstrul are, bineinteles, o parere foarte buna despre sine, ca toti oamenii cu creierul neted. Manifestul include si o descriere detaliata a copilariei lui Breivik. Tatal lui, Jens Breivik, diplomat, avea deja trei copii dintr-o casnicie mai veche atunci cand s-a intalnit cu mama lui Breivik, Wenche Behring, asistenta medicala, care, la randul ei, avea o fiica dintr-o relatie mai veche, Elisabeth. 
 
Familia a locuit la Londra, deoarece tatal lucra la ambasada Norvegiei. Dupa divortul parintilor, pe cand el avea doar un an, Anders a ajuns la Oslo impreuna cu sora lui vitrega si cu mama sa care s-a recasatorit cu un capitan din armata norvegiana.
 
Jens Breivik s-a recasatorit, de data aceasta cu o colega de la Ambasada Norvegiana. Breivik o mentioneaza pe aceasta mama vitrega care a ajuns Vice-consul. Breivik explica in manifestul sau ca parintii lui nu au fost implicati politic, dar sprijineau politicile Partidului Muncitoresc Norvegian, ceea ce era de asteptat din partea unor functionari publici. Tatal era doar moderat de extrema dreapta, ambele mame fiind descrise ca feministe.
 
Apar si primele indicii ale unei copilarii oarecum tulburate de procesul de custodie asupra lui Anders (mama a pierdut). Oricat de privilegiata a fost viata lui Anders, impartita intre vizitele la Paris si vacantele de vara din Normandia si Notodden, loc turistic renumit in randul norvegienilor, ceva-ceva tot nu a mers cum trebuie.
 
Breivik spune ca a avut o relatie buna cu tatal sau, pana cand a ajuns pe la 15 ani si a inceput sa calce stramb, devenind artist de graffiti. Tatal este o persoana rece si retrasa care a pierdut, in timp, contactul cu toti cei patru copii ai lui. El declara ca nu a stiut absolut nimic din ceea ce avea sa faca fiul sau. "Citesc ziarele online si brusc dau peste numele si poza lui pe Internet. Am fost socat. Inca nu mi-am revenit", a declarat Breivik senior, momentan pensionat si cu o proprietate prin Franta.
 
Intr-o declaratie ulterioara, trimisa celui mai mare ziar din Norvegia, Jens Breivik si-a nuantat sentimentele, imbracandu-le intr-o haina de dezgust: "Sunt intristat si dezgustat de ceea ce s-a intamplat si inca nu mi-am revenit din socul gestului oribil al lui Anders cu care nu mai am nicio legatura din 1995". 
 
Anders spune cu totul altceva in memoriile sale: "Inca mai pastram legatura (cu tatl sau, n.r.), desi acum isi petrece cea mai mare parte a timpului cu prostituate thailandeze". "Este o bestie primitiva sexual, dar un om bun si placut", comenteaza fiul despre tata, adaugand ca "nu-i aprob stilul de viata, dar nici nu pot sa-l condamn cand vad ce se intampla azi cu structurile sociale marxiste".
 
Breivik este critic la adresa influentei femeilor in viata sa, caci, spune el, stilul matriarhal nu i-a impus disciplina, desi l-a feminizat "intr-o anumita masura". 
 
Breivik isi descrie copilaria ca fiind una fericita, lipsita de griji materiale, dar mult prea "libera".Cu sora Elisabeth s-a inteles bine. Ea s-a mutata cum 14 ani la Los Angeles. Disensiuni a avut doar cu iubita fratelui vitreg care, feminista convinsa, l-a atacat fizic.
 
Desi s-a declarat antiislamist,  optiunea de a deveni neonazist nu i-a fost pe plac, pentru ca nu i-a placut gustul acestora in materia de moda si muzica.

Sursa: dailymail.co.uk
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016