Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum arata relatia perfecta dintre un sef si un subordonat?

Tags: relatie sef subordonat, relatia sef angajat

Sefii nu ne plac pe toti si am fi nebuni de legat sa avem o astfel de pretentie absurda. La urma urmei, intre doi oameni chiar ar putea sa nu fie niciun pic de chimie, dar absolut deloc, nimic, niente!
Si trebuie sa intelegem ca aceste situatii trebuie tratate ca atare. Ne intalnim pe holuri, ne spunem "salut", nu ne intrebam "Ce faci?", ne zambim asa, ca sa fie, ca se cade sa zambesti usor cand saluti.

Insa asta este tot. Si colaboram pentru ca este in interesul tuturor ca munca sa mearga struna. Comunicarea este restransa la maxim si nu iesim niciodata in afara orelor de lucru. Nu ne dam mesaje de Craciun sau de Hanuka. Nu stam de vorba despre copii si nici nu pierdem timp la barfa, langa dozatorul de apa.

Per total, avem de-a face cu o relatie glaciala, strans legata de munca si de rezultate. Si am putea spune ca este o relatie destul de posomorata, deloc vesela.

Si acum venim noi si va intrebam daca nu cumva asta este relatia perfecta dintre un angajat si un angajator. Haideti sa recunoastem ca acolo unde sunt scantei, de cele mai multe ori apare si focul, pe undeva prin fundal si cineva se frige! (Where there's a flame, someone's bound to get burned - Pink)

Asa ca preferam o relatie glaciala. Nu trebuie sa imi placa de seful meu ca sa pot sa muncesc asa cum trebuie. Nu trebuie sa ma placa pentru a-mi da un salariu corect si conditii optime de lucru. Nu trebuie sa ne zambim ca sa ne felicitam pentru rezultatele obtinute la final de an.

E relatia perfecta si amundoi o stim. Si ne place sa recunoastem ca nu ne placem. Si viata e mai usoara cand poti da afara un om de care nu te-ai atasat niciodata si e al naibii de usor sa te dea afara un sef pe care nu l-ai placut niciodata.

Mult succes in toate!

sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 8 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Edi 01-Apr-2013 09:07:57
Asa este. Era odata o femeie indianca batrana cu care am lucrat intr-o fabrica intr-o oarecare tara. Seful era un pakistanez. Se vedea ca nu o placea deloc profesional vorbind. Ceilalti sau cel putin eu incercam sa smulg un zambet, bunavointa sefului cat de cat, fara a fi lingusitor evident. Dar ma frapa ca femeia asta nu depunea niciun efort in acest sens. La o pauza intre mese i-am spus ce ma rodea chiar dupa ce o apostrofase seful ca nu fusese suficient de rapida. Mi-a spus ca nu ii pasa ca seful nu o place... mi-a spus: "Aaa... daca barbatul meu nu m-ar placea atunci ar fi intradevar ceva... dar seful nu ma place?... nu ma intereseaza"... Si i-am dat dreptate si de atunci am devenit si eu mai sictirit... ce tot atata cultura organizationala si fraternitate cu forta...

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016