Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce isi doresc oamenii sa se imbogateasca

Tags: dorinta de a se imbogati, banii cumpara timp, economiseste bani

Imagineaza-ti un om lacom si in varsta, apropiindu-se de sfarsitul vietii. Ani intregi si-a evitat prietenii si familia pentru a strange avere, insa acum, la batranete, este singur intr-o casa imensa, blestemandu-se pentru ca nu a dat importanta lucrurilor care aveau cu adevarat valoare in viata lui. Nimeni nu vrea sa sfarseasca precum el. Vrem sa ne bucuram de caldura dragostei prietenilor si a familiei noastre. Doar persoanele materialiste cu prioritati denaturate isi doresc sa fie bogate. Oare este adevarat?
Sarcina de a strange bani cantareste foarte multe pentru cei care nu ii au. Oamenii nu merg la munca pentru ca le place. Ei merg pentru ca fara bani familiile lor nu ar avea unde sa traiasca si nu ar avea ce sa manance. Fara bani nu au haine, hrana, adapost, deci nu au viata. Pentru bani muncim din greu cinci sau poate chiar mai multe zile pe saptamana pana la varste destul de inaintate.
 
Banii nu inseamna totul, insa controleaza cam tot ce avem nevoie in aceasta viata. Asadar, chiar si in aceasta situatie, oamenii care vor sa se imbogateasca sunt priviti ca fiind lacomi, egoisti si  materialisti.
 
De ce banii trezesc lacomia si resentimentele din noi?
 
Care este prima imagine pe care ti-o creionezi in minte atunci cand auzi cuvintele "om bogat"? Gandeste-te la Disney, gandeste-te la Craciun, gandeste-te la Scrooge (celebrul personaj din "A Christmas Carol"). Inca inainte de a putea citi ni s-a impus aceasta imagine de lacom a tuturor persoanelor care au bani sau care vor sa ii obtina. Scrooge este prin definitie cel mai popular arhetip, insa acest lucru nu ilustreaza realitatea. Banii sunt in mod inerent un amanunt neutru. Lacomia, care inspira faptele rele, nu isi are originea in bani, ci in faptuitorii acelor lucruri oribile. Banii sunt un fel de forta care il ghideaza pe faptuitor.
 
Poti cumpara timp
 
Celebra zicala "nu poti cumpara timpul cu bani" nu este pe deplin adevarata. Angajatorii cumpara timp in fiecare zi atunci cand ofera bani pentru munca depusa. Nu poti cumpara timpul din trecut, care s-a dus deja, insa in mod cert poti preveni sa iti vinzi timpul din viitor. Facand abstractie de faptul ca sunt cateva ore pe zi in care sunt presati de ideea de a face bani, oamenii bogati sunt liber sa iti petreaca timpul dupa bunul plac. Aminteste-ti ca banii inseamna libertate.
 
Daca ai bani ii poti ajuta si pe ceilalti
 
Tu cum te simti dupa ce iti cumperi ceva ce iti doreai de multa vreme? De obicei oamenii dupa ce isi achizitioneaza ceva se simt bine. Acest lucru se datoreaza faptului ca au reusit prin propria munca sa castige niste bani care le-au adus produsul dorit. Comertul este un shchimb de valori. Vanzatorul primeste banii, iar tu produsul. Toata lumea este fericita. A deveni bogat nu inseamna neaparat sa lucrezi multe ore pe un post pe care il urasti. Multi oameni aleg sa se imbogateasca profesand o meserie care le face placere, deoarce ajuta si alti oameni, meserii precum: doctor, avocat, bancher, etc. Nu te resemna cu ideea de a fi sarac doar pentru ca aceste meserii nu ti se potrivesc. Daca nu iti place ceva, nu vei reusi niciodata sa excelezi in acel domeniu. Secretul este sa gasesti o meserie care iti place si sa faci tot posibilul sa fii cel mai bun.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016