Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mama, mima, mimi

Tags: 1 decembrie, ziua nationala a romaniei, sarbatoare, parada, copil, mama

Este 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Si s-a intamplat sa fie si o zi cu soare, una in care zeci de mii de bucuresteni au mers la parade paradelor de sub Arcul de Triumf. O zi in care s-a zambit pe toate canalele media cu mandrie. S-au inventat cuvinte noi (romandria), s-au partajat cantece despre munti si izvoare si s-au incantat numele campionilor sportivi.
A fost intr-adevar o stare de euforie generala de care este greu sa nu te lasi inundat. Cand se rostesc raspicat cuvinte ca "locul unde m-am nascut" si "acasa", este imposibil sa nu fii miscat. Mai mult, intr-o singura limba "mama” iti prinde inima intre palme, o saruta patimas si o face sa bata zanatic: cea natala. Limba in care copilul meu face primele jocuri de cuvinte: mama, mima, mimi. Cand e suparat sau fericit, isi gaseste alinare strigandu-ma in derivate. Fiecare dintre ele ajunge acolo unde trebuie si-mi trezeste reactia potrivita: de ogoire sau de bucurie.

Putem sa invatam o gramada de limbi straine, dar visele noastre vor curge in continuare in romaneste. Poate subconstientul ne va mai servi cate o fantasma vorbitoare de engleza sau spaniola, dar radacinile mintii noastre nu se hranesc decat cu diacritice si ortograme.

Astazi a fost momentul in care si cei deziluzionati sa-si incarce bateriile inca o vreme, pentru a spera ca lucrurile se vor aseza si aici si simbioza om-natura de care vorbea si Printul Charles va fi nu doar un motiv al poeziei pasoptiste, ci filosofia de viata a unei natii intregi, acum, in vremuri moderne.

LA MULTI ANI!
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016