Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu te mai gandi la...

Tags: dezvoltare persoanala, griji, iubire, teama, frici

Nu vi se intampla ca exact atunci sa va ganditi la acele lucruri? Auzi un "Nu te uita in jos!", iar asta va fi primul lucru pe care il vei face. Nu ai voie sa mananci ciocolata, iar ciocolata va deveni brusc centrul universului tau fara de care nu mai poti trai. Nu ai voie sa cauti cadoul de ziua ta, iar sapaturile arheologice pe sub dulapuri, prin teancuri de haine si prin toate rafturile din bucatarie vor ajunge sa fie o activitate la ordinea zilei.


Ce facem insa cu grijile? Cum nu ne mai ingrijoram desi stim ca nu rezolvam nimic? Unde ascundem convingerea ca se va intampla exact asa cum ne temem ca se va intampla?

Sa ne amintim, mai intai, ca grijile nu ne vor scapa de greutatile zilei de maine, dar ne vor rapi posibilitatile zilei de azi.

Fa o schimbare si nu te mai gandi la...

1. Provocarile din viata ta.

Provocarile care se ivesc din cand in cand in viata nu sunt piedici care sa ne opreasca din mers, ci experiente de care avem nevoie pentru a creste. Acestea fac ca viata sa nu fie plictisitoare, iar reusita de a fi trecut peste ele adauga o insemnatate de care multi oameni nu au parte.

2. Conditiile ideale pe care nu le poti influenta.

Nu ai de ce sa nu crezi ca nu poti face lucruri extraordinare. Nu-ti rapi aceasta ocazie minunata de a crea ceva deosebit in timpul vietii. Viata este ceea ce alegi tu sa fie. Chiar daca e vreme de furtuna, chiar daca totul pare sa iti stea in cale, tot iti ramane posibilitatea de a incerca si de a te zbate pana reusesti. Si vei reusi!

3. Motivele din cauza carora nu o sa functioneze.

Temerile tale sunt mici inamici care locuiesc in mintea ta si care te fac sa pierzi batalii pe care esti in stare sa le castigi. Acestea te fac sa-ti fie teama si sa ramai la stadiul in care iti doresti lucruri fara sa treci insa la actiune.


4. Visele celor din jur.

Gandeste-te la ceea ce iti doresti tu. Visele tale sunt unice si nu pot fi negate sub niciun motiv fiindca sunt ale tale. Acestea te reprezinta, fac parte din tine si te completeaza in cel mai frumos mod atunci cand le transformi in realitate. A te concentra asupra ta, a-ti indeplini visele si a deveni un om mai bun nu inseamna sa fii egoist.

5. Iubirea care nu e adevarata.

Iubirea reala implica atentie, responsabilitate, disciplina, efort si capacitatea de a tine cu adevarat la cineva chiar si atunci cand nu sunt cele mai usor de iubit persoane. In mod firesc, reciproca trebuie sa fie valabila. O astfel de iubire nu are nicio legatura cu a da gres. Tine de munca, de dorinta de a urca panta stancoasa a unui munte. Iar acesta e un drum pe care putini oameni au curajul sa-l parcurga.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016