Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REACTII LA MOARTEA LUI STEVE JOBS: Lumea a pierdut un vizionar

Tags: steve jobs a murit, apple, barack obama, bill gates, mark zuckerberg

Apple a anuntat miercuri seara decesul fostului sau director general si cofondator Steve Jobs, in varsta de 56 de ani, care avea grave probleme de sanatate de mai multi ani, relateaza AFP. Iata mai jos primele reactii:
Barack Obama , a emis un comunicat imediat dupa aflarea vestii: "Eu si Michelle suntem tristi sa aflam ca Steve Jobs a murit. Steve era printre cei mai mari inovatori americani, suficient de curajos, incat sa gandeasca diferit si sa creada ca poate schimba lumea. A fost suficient de talentat incat sa o faca. Prin faptul ca a construit cea mai mare companie americana in garajul sau, Steve Jobs a ilustrat perfect ingenuitatea americana. A revolutionat tehnologia, facand-o nu doar accesibila, ci si intuitiva si amuzanta. Astfel, a adus bucurie milioanelor de adulti si copii. Steve spunea ca traieste fiecare zi ca si cand ar fi ultima. Exact asa facea. Lumea a pierdut un vizionar"
 
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebok, scrie pe reteaua sa de socializare: "Steve, iti multumim pentru ca ai fost un mentor si un prieten. Iti multumim ca ne-ai aratat ca lucrurile pe care le construiesti pot schimba lumea. Iti voi simti lipsa"
 
Fondatorul Microsoft , Bill Gates , dupa moartea lui Steve Jobs: "Rar ii este dat lumii sa vada un om cu un impact atat de mare precum cel pe care Steve l-a avut. Efectele acestui impact se vor resimti pentru multe generatii. Pentru noi, cei norocosi sa lucram cu el, a fost o onoare imensa. Imi va fi foarte dor de Steve".
 
Tim Cook, CEO Apple, cel care a anuntat moartea lui Steve Jobs: "Am o veste foarte trista pentru voi. Steve a murit in aceasta zi. Apple a pierdut un vizionar si un geniu, iar lumea a pierdut un om extraordinar. Cei care au fost suficient de norocosi sa-l cunoasca si sa lucreze cu Steve Jobs au pierdut un prieten drag si un mentor. Steve lasa in urma o companie pe care doar el ar fi putut sa o construiasca. Spiritul sau va fi mereu fundatia Apple. Nu exista cuvinte sa exprime tristetea noastra si recunostinta ca am avut oportunitatea sa lucram cu el. Ne vom dedica faptului de a continua munca pe care a iubit-o atat de mult".
 
Steve Wozniak, co-fondator Apple: "Moartea lui Steve Jobs lasa un gol imens. Sper ca Apple sa mai gaseasca mari lideri, ca el. A facut o gramada de oameni fericiti. Despre cate companii se poate spune ca produsele lor te fac fericit de fiecare data cand le folosesti? Toata lumea ii este recunoscatoare lui Steve Jobs pentru ca le-a schimbat viata".
 
Michael Bloomberg, primarul din New York: "Azi, America a pierdut un geniu, la fel ca Edison sau Einstein, ale carui idei vor modela lumea timp de generatii. In ultimii 40 de ani, Steve Jobs a intuit viitorul si l-a facut posibil mult mai repede. Pasiunea si credinta lui Steve Jobs in puterea tehnologiei ne-au adus mai mult decat smartphone-urile si iPad-urile. Toata lumea care lucreaza in administratia orasului New York foloseste produsele Apple".

Eric Schmidt, presedinte Google si fost membru al consiliului de administratie al Apple, intr-un interviu acordat exclusiv jurnalistei Chrisitane Amanpour:
 
"Este in mod evident cel mai eficient si mai de succes director executiv american din ultimii 50 de ani. Nu a fondat doar Apple, nu a atras succesul companiei in prima decada de existenta, ci a si preluat-o, dupa o perioada grea si a reconstruit-o. Ceea ce nu a fost niciodata facut in vreo corporatie americana si a adus Apple la nivelul de azi. Pentru mine, Steve demonstreaza ca tocilarii nu castiga. Artistii o fac. Iar Steve, care este atat un specialist in tehnologie, cat si un artist real, arata ca arta conteaza, iar noi restul am pierdut din vedere faptul ca produsele simple si frumoase sunt ceea ce-si doresc oamenii".
 
"[Jobs este] un prieten apropiat si am lucrat in consiliul lui multi ani. In cazul lui, toti cei care lucreaza cu el il adora si-l respecta, desi este recunoscut pentru faptul ca este foarte direct, precis si galagios. Cred ca Steve a ajuns ceea ce este pentru ac este foarte destept. Si cand ai pe cineva care este atat de stralucit, asa cum nimeni in lume nu este, ii acorzi o doza suplimentra de respect, ceea ce-l face un lider senzational".

Larry Page, cofondator Google: "Sunt foarte, foarte trist la aflarea vestii despre Steve. A fost un om cu realizari incredibile si o inteligenta uimitoare. A fost intotdeauan capabil sa spuna in doar cateva cuvinte ceea ce ar trebui sa gandim, chiar inainte de a ne gandi la asta. S-a concentrat, mai presus de toate, pe experienta utilizatorului si a fost intotdeauan o sursa de inspiratie pentru mine. A fost extrem de amabil sa-mi acorde timp si atentie cand am devenit director executiv al Google, oferindu-mi sfaturile si experienta sa, desi era intr-o perioada in care nu se simtea prea bine. Ma rog pentru familia sa si pentru intreaga familie Apple".
 
Eric Schmidt, presedinte executiv al Google: "Azi este o zi trista pentru noi toti. Steve a definit o generatie de stil si tehnologie care nu va mai fi egalata vreodata. Steve a fost uluitor de carismatic si i-a inspirat pe oameni sa faca imposibilul. Lumea isi va aduce aminte de el ca de cel mai mare inovator in domeniul computerelor din istorie".
 
Declaratia lui George Lucas, regizor al filmelor “Razboiul stelelor" si "Indiana Jones": "Magia lui Steve este ca, in timp ce altii accepta pur si simplu ce este dat, el a vazut adevaratul potential in tot ce a atins si nu a facut niciodata compromisuri viziunii sale. lasa in urma sa o familie extraordinara si o mostenire care va continua sa le vorbeasca oamenilor in anii ce vor veni".

Paul Allen, cofondator Microsoft: "Condoleante familiilor si prietenilor lui Steve Jobs. Am pierdut un pionier unic al tehnologiei si un creator care a stiut cum sa creeze produse senzationale".
 
John Lasseter, director executiv al Studiourilor de Animatie Pixar si Walt Disney: "Steve Jobs a fost un vizionar extraordinar, prietenul nostru drag de zi cu zi si lumina calauzitoare a familiei Pixar. El a vazut potentialul a ceea ce face Pixar inaintea noastra a tuturor si dincolo de orice ne-am fi imaginat. Steve ne-a acordat o sansa si a crezut in visul nostru nebun de a crea filme animate pe calculator. Singurrul lucru pe care l-a spus intotdeauna a fost “faceti-l grozav". El este  motivul pentru care Pixar este ceea ce este si puterea, integritatea si dragostea lui de viata ne-a facut pe toti oameni mai buni. Va fi intotdeauna o parte din AND-ul Pixar. Suntem cu sufletul alaturi de sotia sa Laurene si copiii lor, in aceste momente incredibil de dificile".
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016