Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sa ne ferim de senzationalul ieftin

Tags: cunoastere, informatii, calitate, profesionisti, incredere, societate

Am crezut ca la inceputul anului nu am nicio hotarare majora de care sa ma tin in urmatoarele 365 de zile. Apoi am luat, mai mult in joaca, o foaie de hartie pe care am desenat un soare. Mi-am actualizat statusul pe Facebook si am anuntat ca o sa fie soare tot anul. Am scris undeva, mai jos, ORGANIZARE.
Fiindca am stiut ca-n 2013 nu m-am organizat deloc cum mi-ar fi placut. Am scris si ORDINE si am subliniat si mai abitir cuvantul. Si m-am gandit apoi ce vreau sa dezvolt cand vine vorba de mine, ca individ. Am completat doua linii diferite si mi-am dat seama ca totul tine de ceea ce alegem sa primim ca informatie si de ceea ce alegem sa investim in noi.

Timpul imi pare si acum unul dintre cele mai pretioase bunuri de care inca nu ne dam seama. Privesc in urma catre cele doua luni care au trecut de la inceputul anului si ma bucur ca pot constata unele progrese si ca decizia de a investi constant in mine isi face cunoscute roadele.

E o decizie care te responsabilizeaza si care te obliga la un program continuu. Nu poti sa te opresti din a invata asa cum nu trebuie sa faci pauze atunci cand inveti pentru prima data o limba straina. Fara sa exersam, uitam tot. Fara sa aplic ceea ce invat zi de zi, uit informatiile aproape in intregime. Nu intotdeauna am ocazia de a aplica si nu totul poate fi, desigur, aplicat in orice moment.

Stiu insa ca aceste informatii, aceasta sete de cunoastere, isi va dovedi rolul, poate uneori pe nevazute, atunci cand voi lua unele decizii, diferite si, sper eu, mai bune decat cele pe care le-as fi luat daca nu as fi citit cartea X sau daca nu as fi participat la trainingul Y.

Imi doresc sa pot vorbi in fata unui grup mai mare de oameni. Am crescut intr-un sistem educational care m-a invatat, printre altele, si sa-mi fie teama sa vorbesc in fata altor oameni. Sa nu am incredere in ceea ce urmeaza sa spun, deci sa nu am incredere in propriile cunostinte si sa rostesc fiecare propozitie stiind ca orice informatie gresita va fi sanctionata imediat.

E un sistem defectuos pe care il purtam cu noi de generatii bune si care se reflecta astazi intr-o societate care nu stie cum sa reactioneze intotdeauna in fata schimbarilor si care nu pare constienta de drumul pe care si-l poate croi de una singura.

Nu stim, in fond, ca totul depinde de noi si numai de noi. Asa ca imi doresc sa depasesc temerile si sa-mi imbunatatesc abilitatile. Sa pun pe primul plan pasiunile si talentele si sa le sustin prin aceste capacitati care se invata sau se reinvata si care se imbunatatesc in timp prin acea practica permanenta de care aminteam mai sus.

Aleg cu grija informatiile care ajung la mine zi de zi. Sa alegem calitatea, sa alegem sa fim profesionisti in tot ceea ce facem si sa ne ferim, in orice moment, de senzationalul ieftin distribuit gratuit la metrou.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016