Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sugestii pentru a parea mai tanar in CV

Tags: tanar, cv, discriminare in functie de varsta, gmail, social media

Din cauza practicii ilegale, dar des intalnite, a discriminarii in functie de varsta la angajare, multi vanatori de slujbe vor sa para mai tineri, cel putin in foaia de prezentare, in CV adica. Impulsul este usor de inteles, dar trebuie abordat cu atentie.
Tu, cel ce cauti o slujba, daca vrei sa pari mai tanar, iata ce trebuie sa faci:
 
1. Fa-ti un cont de Gmail: e-mail-urile cu yahoo.com arata ca nu esti la curent cu tendintele tehnologice actuale.
 
Si asta nu pentru ca Gmail ar fi cine stie ce noutate, dar multi tineri folosesc aceasta paltforma.
 
2. Fii atent ce pui la prima si a doua slujba: multi candidati mai in varsta care vor sa para mai tineri isi scot din CV primele experiente in campul muncii, dar se dau de gol atunci cand mentioneaza anii sau amploarea experientei detinute, mentionand, in prima instanta, o functie manageriala.
 
In aceste conditii, pare ca ascund ceva, cum ar fi varsta sau experiente anterioare, ceea ce va atrage prin ezitare din partea angajatorului.
 
3. Trebuie sa cunosti noile tendinte tehnologice si ce inseamna social media: multe companii cer acum ca noii angajati sa se ocupe de blogul sau site-ul detinute, sa lucreze pe computere Mac, asa ca, daca ai doar Windows-ul si MS Office-ul la degetul mic, asteapta-te la un refuz sau la salariul minim.
 
4. Mentioneaza cati ani de experienta ai: nu te ajuta cu nimic sa scrii, de exemplu, "profesionist cu o experienta in domeniu de 15+ ani". Angajatorul se va intreba care este valoarea atasata semnului plus.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016