Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vechea dilema: Freelancer sau nu? Ce ar trebui sa stii inainte sa iei marea decizie

Tags: freelancer, freelancing, buget, programul de munca, domeniul dorit, decizia

Nu e usor sa iei decizia de a fi pe cont propriu si de a munci ca freelancer. Foarte multi revin la locul de munca in primul an de activitate ca freelancer. Asta fiindca isi dau seama fie ca nu asta li se potriveste, fie ca e prea greu.


Ceea ce va vor spune cei mai multi freelanceri e ca va trebui sa muncesti si pana la 14 ore din 24, nu doar 8, dupa un program fix. Si ca telefonul o sa-ti sune de douazeci de ori pe zi si ca viata ta s-ar putea sa se dea peste cap in primele luni.

Ca va trebui sa te ridici din pat de la 5 sau 6 dimineata chiar daca la 8 fix nu trebuie sa mai fii la un birou cu program fix si ca, in plus, programul tau de munca nu se va mai termina niciodata la ore fixe. Ca va trebui sa inveti sa mananci pranzul si fara sa stii ca urmeaza pauza de pranz. Asta fiindca, din cauza stresului, s-ar putea sa uiti sa mananci.

In plus, inainte de a lua o astfel de decizie, trebuie sa stiti care va sunt abilitatile, ce puteti face pe cont propriu si sa va analizati in mod obiectiv capacitatea de a munci in domeniul dorit ca freelancer.

Daca nu va simtiti pregatit, puteti acumula experienta in continuare la locul de munca. Daca stiti ca sunteti pregatit, dar va este teama sa pasiti spre necunoscut, atunci riscati mult mai putin decat un om care nu este, de fapt, pregatit pentru viata de freelancing.

Orice inceput si orice ecuatie care comporta si un factor X necunoscut ne vor ingreuna drumul, insa depinde numai de noi sa alegem sa mergem mai departe, asumandu-ne decizia luata.

Exista oameni care nu vor fi multumiti de viata de freelancing fiindca s-ar putea sa nu doreasca, in subconstient, sa depaseasca anumite bariere, sa nu creada ei insisi ca pot realiza lucruri marete prin propriile forte.

Exista insa si oameni care prind aripi atunci cand descopera ca pot face tot ce si-au propus, ca pot invata si ca pot merge mai departe chiar si dupa ce dau gres.

Este bine sa aveti un plan si sa aveti un anumit buget pe care sa-l distribuiti pentru urmatoarele luni. In cazul in care nu dispuneti de o suma de bani, nu va grabiti sa va aruncati spre freelancing fara niciun plan. Veti fi dezamagit si veti crede ca astrele s-au pus in calea reusitei dumneavoastra.

Alegeti, in schimb, sa decideti la rece care sunt urmatorii pasi, cum ar fi mai intelept sa procedati si ce va trebui sa faceti pentru ca sansele de reusita sa fie cat mai mari.

Faceti pasi mici in directia dorita pana cand veti invata sa faceti pasi din ce in ce mai mari.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016