Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 mai, zi libera oficial pentru bugetari

Tags: zile libere 2014, zile nelucratoare, zi libere bugetari, ziua muncii

Ziua de 2 mai 2014 a fost declarata oficial nelucratoare pentru angajatii Institutiilor Publice, care vor beneficia astfel de un mini sejur cu prilejul Zilei Internationale a Muncii.
Ziua de 2 mai 2014 este declarata nelucratoare pentru personalul bugetar, cu exceptia celor din institutiile publice a caror activitate nu poatfe fi intrerupta, conform unor surse oficiale.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior ca agenda sedintei de guvern include hotararea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarata zi libera si a precizat ca spera ca "predictiile extrem de optimiste" ale industriei de turism sa se adevereasca si sa rezulte venituri mari.

Duminica seara, premierul Ponta a afirmat ca Guvernul va declara, probabil, ziua de 2 mai 2014 drept zi nelucratoare, care sa fie recuperata la o alta data, pentru a lega 1 Mai de zilele de sambata si duminica.

In acest an, Ziua Internationala a Muncii - 1 mai, zi libera legala prevazuta in Codul Muncii, este intr-o zi de joi.

Asociatia de Promovare Litoral-Delta Dunarii si Federatia Asociatiilor de Promovare Turistice din Romania au solicitat Guvernului sa declare 2 mai 2014 zi nationala libera, astfel incat sa fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sarbatorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului.

Cele doua organizatii au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi nationala libera, urmand ca aceasta sa fie recuperata in cursul lunii mai.

Romanii vor mai beneficia de inca o zi libera daca au copii in invatamantul preuniversitar si in septembrie, pentru a-i insoti pe acestia la deschiderea anului scolar.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016