Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carplay, noua aplicatie Apple pentru soferi

Tags: aplicatie auto, carplay apple, aplicatie apple, aplicatie autoturisme, comanda vocala

Apple urmeaza sa anunte saptamana urmatoare ca Ferrari si Volvo se vor alatura unui grup de producatori auto cu care lucreaza pentru dezvoltarea unui sistem de operare care sa fie insatalat la bordul autoturismelor.
Producatorul iPhone si iPad are deja sprijinul General Motors, Honda si BMW.

Aplicatia Apple se va numi "Carplay" si va fi lansata la deschiderea salonului auto de la Geneva, folosit in dese randuri de industria auto pentru prezentarea unor masini in faza de concept si altor tehnologii noi.

Aplicatia va fi cunoscuta drept iOS-ul automobilelor si ii va ajuta pe soferi sa interactioneze cu iPhone-ul pe care il detin prin comenzi vocale, iar Siri va face posibila legatura intre cele doua sisteme si este destinata utilizatorilor Apple care isi petrec mult timp la volan.

Autoturismul a devenit noul camp de lupta pentru companiile din IT, intrucat masina are un potential foarte ridicat, putand oferi servicii de divertisment si informatie prin conexiunea la internet a pasagerilor.

Google, rivalul Apple, lucreaza cu Audi si Volkswagen la un sistem care sa fie instalat la bordul masinilor.

In iunie, Apple a anuntat "iOS in the Car", care permite conectarea sistemului electronic al masinii cu iPhone si utilizarea astfel a unor servicii, precum harti si informatii despre trafic.

Apple se asteapta ca peste zece producatori auto sa adopte tehnologia in acest an. Compania americana a anuntat anterior ca are sprijinul BMW, Daimler, General Motors si Honda Motor.

Ferrari este o divizie a Fiat Chrysler, iar producatorul auto Volvo este controlat de Zhejiang Geely Holding Group, din China.






Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016