Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce se va intampla cu cartelele pre-pay

Tags: cartele pre pay, cartele telefon 2014, cartele cu numar, achizitie cartele pre-pay

O persoana va putea achizitiona mai multe cartele de telefon pre-pay, dar pe baza documentului de identitate, a declarat premierul Victor Ponta, sustinand ca proiectul de lege care introduce obligativitatea inregistrarii identitatii pentru folosirea acestor cartele este conform practicii europene.
"A existat o discutie in CSAT legata de introducerea si in Romania a unei legislatii care, ca si in alte tari europene, sa prevada obligativitatea unui act de identitate atunci cand iti cumperi un numar de cartela pre-pay. Am facut un proiect de lege conform discutiilor din CSAT si practicii europene, se transmite la Parlament si Parlamentul, in urma unor dezbateri si a informarii opiniei publice, poate sa ia decizia ca, de la 1 ianuarie 2015, sa functioneze acest sistem", a spus Ponta.
 
El a precizat ca o persoana va putea inregistra mai multe numere de telefon pe baza documentului de identitate.
 
"Obiectul discutiei din CSAT a fost ca s-a constatat, nu neaparat in Romania, ca aceste cartele neinregistrate sunt folosite pentru savarsirea unor acte de terorism, a unor acte extrem de grave", a adaugat Ponta.
 
Intrebat ce se intampla cu actualii utilizatori, Ponta a raspuns: "Nimic, nu mai poti sa-i mai chemi, e foarte clar. Cred ca sunt deja 12 sau 14 milioane de cartele in uz, deci Parlamentul va decide mai departe, dar in mod sigur este o masura pentru viitor, sa nu-i speriem pe cei care au cartele. Cred ca o multime de elevi de scoala si liceeni au asemenea cartele, sa nu-i speriem ca ii duce cineva undeva sa-i inregistreze".
 
Persoanele care detin o cartela pre-pay vor fi obligate sa se inregistreze la operatorul de telefonie cu un act de identitate, sub sanctiunea sistarii serviciului, iar cele care doresc sa cumpere o astfel de cartela vor trebui, la randul lor, sa prezinte un act de identitate pentru a primi cartela.
 
Regula va fi aplicata si in cazul firmelor, care vor trebui sa prezinte documentele de constituire a societatii.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016