Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jocurile de noroc vor fi supuse unor reguli mai stricte

Tags: jocuri de noroc, reguli, noi, stricte, oug 77 din 2009

O noua lege privind jocurile de noroc va modifica cu strictete modul in care se realizeaza publicitatea pentru astfel de activitati.
Mai multi deputati si senatori de la PNL si PMP sustin o noua lege care modifica OUG nr. 77/2009 prvind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc.

Conform initiatorilor, dispozitiile legale in vigoare sunt invechite si trebuie actualizate astfel incat "realitatile sociale si economice din prezent" sa fie echivoc respectate.

Desi, la nivel declarativ, se urmareste actualizarea legislatiei, in realitate lucrurile sunt putin mai complicate. Spre exemplu, limitarea publicitatii prin acest proiect de lege s-ar putea sa le aduca pierderi importante operatorilor economici.

"La articolul 1^2 se introduc trei noi alineate, alineatele (2), (3) si (4), cu urmatorul cuprins:
(2) Actiunile de promovare, constand in reclama, publicitate sau activitati specifice de marketing nu trebuie sa fie atractive pentru minori sau sa fie asociate in orice fel cu acestia.
(3) Spoturile publicitare privind jocurile de noroc sunt interzis pe timpul zilei, iar difuzarea acestora este permisa numai incepand cu ora 23.
(4) Reclama si publicitatea stradala de mari dimensiuni pentru jocurile de noroc, precum si expunerea premiilor in afara incintelor sunt interzise. Totodata, se reduce vizibilitatea salilor de jocuri de noroc prin renuntarea la semnalele luminoase si sonore care pot fi vizibile din afara incintelor".

La punctul 4 al proiectului legislativ se specifica faptul ca art. 21 din OUG nr. 77/2009 va avea o noua litera, litera d), cu urmatorul cuprins:
  • "d) sa afiseze in loc vizibil postere si mesaje de informare a clientilor asupra pericolului dezvoltarii de probleme si dependente de joc, in fiecar camera din fiecare locatie in care sunt exploatate jocuri de noroc. In cazul operatorilor de jocuri de noroc la distanta, sa se deschida un banner virtual informativ la vizitarea platformei web de jocuri de norov. ONJN comunica tuturor operatorilor de jocuri de noroc continutul informational minimal obligatoriu si conditiile de afisare, redactare si amplasare a mesajelor si posterelor de informare".

In plus, spatiul in care operatorul economic isi desfasoara activitatea va trebui sa se afle la "cel putin 200 de metri fata de unitatile de invatamant prescolar, primar, secundar, postliceal si orice alte forme de scolarizare care fac parte din invatamantul preuniversitar".

Totodata, daca spatiul propus se afla la parterul unui bloc de locuinte, "trebuie sa se prevada cel putin o intrare separata de singura intrare prin care se face accesul la imobil sau la alte locatii de interes in proximitatea carora acesta este amplasat". In expunerea de motive initiatorii arata ca "exista numeroase situatii in care salile de jocuri de noroc sunt amplasate in cladiri cu destinatia de locuinte si se impune (...)" ca restrictionarea accesului sa nu fie realizata in niciun fel locatarilor.

Finalmente, se stipuleaza faptul ca "protectia minorilor si a altor categorii vulnerabile de persoane" trebuie sa faca parte din noul pachet legislativ.

Detalii suplimentare si intregul proiect de lege este disponibil AICI.
Autor: Florin P. Amariei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016