Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obligatiuni de 12 miliarde de dolari emise de Apple

Tags: apple, obligatiuni, miliarde, titluri, taxe, repatrierea fondurilor

La 30 aprilie au fost emise obligatiuni in valoare de 12 miliarde de dolari de catre Apple, aceasta metoda reducand costurile pe care le-ar fi implicat repatrierea fondurilor din strainatate.


Aceasta emisiune, informeaza Mediafax, a inclus obligatiuni pe termen de 10 ani in valoare de 2,5 miliarde de dolari, cu un randament de 3,45%, cu 0,77 puncte procentuale peste cel al titlurilor de Trezorerie cu scadenta similara.

Aceeasi sursa anunta ca Apple a vandut si obligatiuni in valoare de 2 miliarde de dolari, pe termen de cinci ani si un randament de 2,1%, obligatiuni pe trei ani, in valoare de 1,5 miliarde de dolari si un randament de 1,05%, si obligatiuni de 3 miliarde de dolari cu scadenta la sapte ani si un randament de 2,85%.

Cu o saptamana in urma, potrivit unui anunt oficial facut de Apple, se va extinde programul de  rascumparare de actiuni, o forma de recompensare a actionarilor, de la 60 miliarde de dolari la 90 miliarde de dolari, masura finantata prin plasamente de obligatiuni catre investitori.

Desi compania a acumulat rezerve de 150 miliarde de dolari, continua sa se imprumute pastrandu-si astfel separat rezervele. Aproximativ 88% din acest rezerve sunt detinute in afara SUA, anunta Mediafax.

In acest sens, Matthew Duch, manager de fonduri la compania Calvert Investments din Bethesda, Maryland, a explicat ca aceste masuri sunt luate fiindca Apple nu vrea sa plateasca taxe pentru repatrierea fondurilor.

In urma cu un an, au fost emise obligatiuni tot de Apple in valoare de 17 miliarde de dolari, recordul fiind ulterior depasi de grupul american Verizon, cu un total de 49 milarde de dolari.


Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016