Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii nu vor mai plati roaming-ul in UE

Tags: roaming ue, taxe roaming, tarif roaming

Parlamentul European (PE) a aprobat reforma pietei telecomunicatiilor, care prevede eliminarea tarifelor de roaming in Uniunea Europeana, incepand cu data de 15 decembrie 2015.
Raportul a fost votat cu 534 de voturi "pentru", 25 de voturi "impotriva" si 58 de abtineri.

Votul din PE vine dupa ce, la 18 martie, Comitetul pentru Industrie, Cercetare si Energie (ITRE) a aprobat aceasta reforma.

Potrivit propunerii initiale a Comisiei Europene, tarifele de roaming ar fi trebuit eliminate inca de la 1 iulie 2014.

Pentru a proteja companiile telecom fata de "folosirea abuziva" a serviciilor de roaming, eurodeputatii au solicitat Comisiei o serie de masuri care sa permita firmelor sa aplice tarife in situatii exceptionale. Aceste tarife vor fi insa sub nivelul celor aplicate in prezent.

Totodata, PE a decis interzicerea practicilor de blocare sau de incetinire a continutului de internet. Companiile vor putea, in continuare, sa furnizeze "servicii specializate": televiziunea prin internet (IPTV), video la cerere, anumite aplicatii, precum imagistica medicala de inalta rezolutie, sali de operatie virtuale, aplicatii cloud care necesita prelucrarea unor cantitati mari de date si care sunt vitale pentru activitatea intreprinderilor, in masura in care acest lucru nu afecteaza vitezele de internet promise altor clienti.

Comisia Europeana a adoptat, la 11 septembrie 2013, un plan de reforma in domeniul pietei telecomunicatiilor, avand ca obiectiv simplificarea normelor UE pentru operatorii de telecomunicatii, eliminarea de pe piata a tarifelor majorate pentru roaming, protejarea neutralitatii internetului, noi drepturi pentru consumatori si mai multa siguranta pentru investitori.

Conform comunicatului PE, ajungerea la un acord cu ministerele telecomunicatiilor din cele 28 de state membre trebuie sa se numere printre prioritatile viitorului Parlament European, rezultat in urma alegerilor din 22-25 mai.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016