Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Samsung reinventeaza tastatura! Utilizatorii vor scrie pe degete

Tags: tastatura pe degete, realitate augmentata, ochelari samsung, samsung glass, tastatura samsung, proiectare virtuala

Ultimul trend in domeniul IT este reprezentat de realitatea augmentata, proces care urmeaza sa fie implementat si de Samsung, care lucreaza la un nou tip de tastatura.
Reprezentantii Samsung lucreaza la implementarea unei proiectari virtuale a literelor si cifrelor pe degetele oamenilor, care astfel isi vor putea folosi palmele pe post de tastatura.

In descrierea sistemului propus de Samsung, persoanele care poarta o camera video pe un dispozitiv asemanator cu Google Glass, vor putea sa isi priveasca mainile, care vor avea o litera asociata fiecare parti a degetelor. Utilizatorii isi vor folosi degetele mari de la fiecare mana pentru a alege o anumita litera, numerele ar putea fi atribuite unui deget aratator, iar simbolurile ar putea si legate de degetul mijlociu.



Foto

Patentul a fost depus de Samsung in august si a fost facut public recent de World Intellectual Property Organisation. Specialistii in IT considera ca gigantul tehnologic ar putea revolutionat astfel metodele de tastare.



Foto

Aceste zvonuri anticipeaza viitoarele miscari ale companiei, printre care ochelarii Galaxy Glass, competitorii Google Glass, scrie Tech Radar.

Zvonurile analistilor arata ca doar persoanele care poarta ochelarii Galaxy Glass vor putea vedea literele proiectate pe degete, insa acuratetea procesului de tastare ar putea fi o problema.



Foto

Samsung Electronics si Google au semnat un acord global de folosire a brevetelor pentru o paleta larga de tehnologii din diferite domenii, intelegerea avand si rolul de a reduce numarul de litigii ce pot aparea. Acordul acopera atat patentele deja existente ale celor doua companii, cat si cele care vor fi obtinute in urmatorii 10 ani. Razboaiele brevetelor s-au intetit in ultimii ani, celebre fiind confruntarile dintre Samsung si Apple care acuza compania coreeana ca a creat produse prea asemanatoare cu iPhone si iPad.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant