Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Traficul de internet mobil, dublu in primele 6 luni din 2018 [Raport Nou]

Tags: date mobile, trafic internet romania, trafic romania

Numarul total de conexiuni la internet mobil de banda larga era de 16,6 milioane la mijlocul anului 2018, cu 13% mai multe decat in urma cu un an, in contextul dublarii numarului de conexiuni 4G.
Conform celui mai recent raport de date statistice al autoritatii de reglementare in comunicatii ANCOM, traficul de internet realizat prin intermediul retelelor mobile a fost de 145 de mii de terabytes (TB) in prima jumatate a anului, comparativ cu 71 de mii TB in perioada similara a lui 2017. 

„Asa cum era de asteptat, consumul mediu lunar de internet mobil pe fiecare conexiune a depasit 1 GB, crescand de la 0,63 GB, cat se inregistra in primul semestru al anului 2017, la 1,20 GB in prima jumatate a acestui an”, a declarat noul presedinte al ANCOM, Sorin Grindeanu.

Pe fondul cresterii numarului de conexiuni, rata de penetrare a internetului mobil la nivel de populatie a ajuns la 85%, cu aproape 10 puncte procentuale mai mult decat la mijlocul anului anterior. Abonamentele reprezinta mai mult de doua treimi din totalul conexiunilor mobile in banda larga (respectiv 11,2 milioane conexiuni), in timp ce numarul de cartele preplatite pentru acces la internet a ajuns la 5,5 milioane.

Cea mai mare rata de crestere o inregistreaza conexiunile 4G - acestea s-au dublat fata de primul semestru din 2017, ajungand sa reprezinte aproape jumatate din totalul conexiunilor la internet mobil in banda larga (7,6 milioane din totalul de 16,6 milioane), arata datele ANCOM.

Conform statisticilor autoritatii, si numarul conexiunilor la internet fix in banda larga din Romania a crescut, dar cu un ritm mai scazut, de 6%, pana la 4,6 milioane la finalul lunii iunie. Prin intermediul acestor conexiuni, utilizatorii au realizat un trafic total de 2,5 milioane TB, consumul mediu lunar per conexiune fiind de 92 GB.

Numarul de conexiuni la internet fix instalate in mediul urban a crescut cu 8% comparativ cu prima jumatate a anului anterior, pana la 3,3 milioane, in timp ce numarul de conexiuni din mediul rural au inregistrat o crestere de 3%, ajungand la 1,3 milioane. Astfel, rata de penetrare a conexiunilor de acces la internet fix la nivel de gospodarii a atins 69% in mediul urban si 38% in mediul rural.
Autor: Florin P. Amariei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016