Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 moduri prin care poti influenta schimbarea

Tags: oameni, schimbare, greseli, perspectiva

Suntem invatati sa credem ca oamenii nu accepta schimbarea si ca nu ar trebui niciodata sa incercam sa schimbam pe cineva. Insa oamenii nu refuza schimbarea, ci nu vor sa fie obligati de cineva sa se schimbe. Pentru a reusi sa influentam oamenii sa se schimbe, trebuie sa intelegem noi insine ce presupune schimbarea si care sunt cele mai eficiente metode de a convinge oamenii sa isi renunte la atitudinea sau comportamentul nociv.
Cu totii opunem rezistenta atunci cand altcineva ne sugereaza ca ar trebui sa ne schimbam. Nu suportam sa ni se spuna ce sa facem si nu toleram ca altcineva sa decida in locul nostru ca ar trebui sa face lucrurile diferit, chiar daca suntem constienti de greselile noastre.
 
Daca iti doresti sa ajuti oamenii sa schimbe si sa decida singuri ca este in interesul lor sa faca acest lucru, nu folosi niciodata forta. Iata insa alte 4 metode care vor da roade:
 
1. Priveste lucrurile din perspectiva lor
In momentul in care doresti ca altcineva sa se schimbe, perspectivele si opiniile tale nu mai sunt importante. Conteaza doar perspectivele si opiniile celeilalte persoane. Trebuie mai intai sa intelegi punctul lor de vedere, sa vezi lucrurile prin ochii lor. Stabileste care sunt fricile, temerile, ingrijorarile si presupunerile care stau la baza acestei rezistente la schimbare. Astfel vei sti ce contraargumente sa aduci. Mai mult, atunci cand privesti celuilalti, ii arati ca opinia sa este importanta.
 
2. Arata-le ca le intelegi punctul de vedere
Chiar daca nu le impartasesti punctul de vedere, este important sa le arati ca iti pasa si ca ii intelegi. Trebuie sa stie ca punctul lor de vedere este valid. Majoritatea oamenilor opun rezistenta deoarece nu se simt intelesi si nu simt ca sentimentele lor sunt validate.
 
3. Exprima-ti propriul punct de vedere
Dupa ce ai aflat mai multe despre grijile si problemele care ii framanta, este timpul sa ii ajuti sa vada lucrurile dintr-o alta perspectiva. Avand in vedere ca le-ai validat deja punctul de vedere, acestia vor fi mult mai deschisi sa te asculte si sa ia in considerare si alte moduri de a privi lucrurile. Explica-le diferentele dintre cele doua perspective. Fa tot posibilul sa le diminuezi temerile si sa subliniezi beneficiile aduse de perspectiva ta.
 
4. Ai multa rabdare
Unii oameni vor opune rezistenta, indiferent cate argumente le-ai aduce si oricat de intelegator ai fi. Fiecare om are propriul ritm si fiecare imbratiseaza schimbarea in mod diferit. Unii oameni sunt mai deschisi la nou si la schimbare, in timp ce altii raman inradacinati in vechile obiceiuri si le este imposibil sa gaseasca o cale de scapare.
Prin urmare, trebuie sa dai dovada de multa rabdare. Permite-le sa reflecteze mai mult timp asupra celor spuse si sa ajunga la o concluzie ferma in mintea lor.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016