Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 metode simple de crestere a productivitatii

Tags: cresterea productivitatii, managementul timpului, sarcini, tehnologie, email, distragerea atentiei

In ciuda numeroaselor beneficii pe care tehnologia le aduce in viata noastra, aceasta este responsabila totodata de scaderea productivitatii. Cand avem de raspuns la zeci de email-uri si mai avem inca zeci de email-uri necitite in Inbox, cand suntem intrerupti de mesaje si comentarii in social media, ne este din ce in ce mai dificil sa ne concentram asupra lucrului.
Oricare ar fi lucrurile care iti distrag atentia in timpul zilei de lucru, exista cateva metode simple prin care poti creste productivitatea si performanta. Iata-le.
 
1. Incepe cu sarcinile neplacute sau dificile
Mai intai, trebuie sa descoperi care este partea cea mai productiva a zilei. Pentru multi, dimineata este cea mai productiva parte a zilei. Daca vei incepe cu sarcinile mai neplacute sau mai dificile, vei scapa de griji si vei avea timp sa te relaxezi pe parcursul zilei.
 
2. Imparte sarcinile complexe in sarcini mai mici
Proiectele mari au tendinta sa ne copleseasca. Cea mai buna metoda este sa imparti sarcinile dificile in sarcini mai mici, pentru a evita amanarile inutile. Imparte proiectele mari in proiecte mai mici, atribuind fiecare proiect mai mic un termen limita realizabil. Astfel, vei fi motivat sa continui si vei fi mult mai productiv.
 
3. Inbox-ul poate sa astepte
Nu permite email-urilor sa iti intrerupa activitatea. Dedica o perioada de timp bine definita (60 – 90 de minute) muncii, dupa care iti poti verifica si Inbox-ul. Nu uita ca nu trebuie sa fii disponibil 24 de ore din 24.
 
4. Noteaza-ti toate ideile
Ori de cate ori iti vine in cap o idee, noteaz-o. De multe ori, uitam lucruri importante care ne pot fi utile in viitor.
 
5. Ia pauze
Pentru a fi productiv, trebuie sa mai iei si pauze din cand in cand. Ofera-ti un mic cadou din cand in cand, pentru a te deconecta si relaxa, facand ceea ce iti place cu adevarat. Este important sa iti oferi timp de relaxare pentru a putea fi productiv in continuare.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016