Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce NU ar trebui sa mai tolerezi in viata ta!

Tags: ce nu trebuie sa tolerezi, lucruri de netolerat, viata, obiective, fericire, dezvoltare personala

Exista lucruri pe care le tolerezi momentan in viata ta, constient fiind ca acestea te impiedica sa iti realizezi obiectivele si sa devii cu adevarat fericit? Pentru a fi mai fericit, mai productiv si mai sanatos, atat fizic, cat si psihic, inceteaza sa mai tolerezi urmatoarele zece lucruri incepand de astazi.
Lipsa actiunii 
De cele mai multe ne „impotmolim” deoarece ne este teama, ne simtim vinovati sau pur si simplu nu stim incotro sa ne indreptam. Pentru a putea realiza obiective marete, trebuie sa incepem prin a face pasi mici. Daca obiectivul propus ti se pare imposibil de realizat si te simti coplesit, imparte-l in obiective mai mici, pana cand fiecare pas este perfect realizabil.
 
Lipsa sanatatii
Fie ca te lupti cu kilogramele in plus, fie ca ai o problema cu alcoolul sau cu alte substante nocive, este important sa faci schimbarile necesare pana nu este prea tarziu. Sanatatea fizica este esentiala pentru gasirea echilibrului interior, eliminarea stresului si construirea unui caracter puternic. Incepe prin a face schimbari mici si, cu timpul, vei obtine rezultate marete.
 
Negativitatea
Este foarte usor sa devii negativist in ziua de astazi, insa nu te lasa prada pesimismului. Toate studiile indica faptul ca oamenii care aleg sa isi infrunte problemele cu zambetul pe buze si care au un simt al umorului dezvoltat sunt mai sanatosi si mai putin stresati. Umorul creeaza emotii pozitive si reduce sentimentele de furie, depresie si anxietate. Iar emotiile pozitive cresc nivelul de satisfactie resimtit si rezistenta psihica.
 
Dezorganizarea
Dezorganizarea sta in calea productivitatii. Daca iti spui in mod constant ca nu ai timp suficient sa faci una sau alta, atunci este cazul sa iti organizezi timpul intr-un mod mai eficient.
 
Stresul
Majoritatea bolilor se datoreaza stresului si majoritatea angajatilor sunt stresati dintr-un motiv sau altul. 45% dintre angajati considera ca stresul ii impiedica sa fie mai productivi la locul de munca. Cele mai mari cauze ale stresului la locul de munca sunt urmatoarele: volumul mare de lucru, problemele interpersonale, lipsa sigurantei si inexistenta unui echilibru intre viata profesionala si cea personala.
 
Compararea cu cei din jur
Tendinta noastra naturala este de a ne compara cu ceilalti. Credem ca bunurile materiale ne vor aduce fericirea, insa acest lucru este complet eronat. Un studiu a examinat atitudinile a 12.000 de absolventi de liceu, apoi le-a evaluat satisfactia resimtita la varsta de 37 de ani. Cei care isi exprimasera aspiratiile materialiste erau mult mai putin satisfacuti de viata lor.
 
Perfectiunea
Inca mai consideri ca totul trebuie sa iasa perfect? Aceasta presupunere falsa te va impiedica sa realizezi multe in viata. Vei evita criticile, te vei judeca mult mai aspru decat ar trebui si vei impune, atat tie, cat si celorlalti, standarde imposibil de indeplinit. In loc sa tintesti perfectiunea, care este imposibil de atins, concentreaza-te asupra realizarii lucrurilor.
 
Parerile celorlalti
Gandeste-te cat timp si energie irosesti facandu-ti griji despre ce gandesc ceilalti despre tine. In loc sa iti pese ce gandesc ceilalti, concentreaza-ti energia asupra lucrurilor pe care ti le doresti tu. Nu te mai lasa influentat de parerile altora.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016